(949) 536-5799
The First Persian Medical Magazine by Healthcare Professionals In North America
تاریخ ارسال : 24 آبان 1400
نگهداری از برنج خام یا پخته شده، معظلی است که با توجه به افزایش روز افزون قیمت برنج، تقریباً تمام افراد با آن گریبانگیر هستند. افرادی که برنج خام را در ابتدای فصل با قیمت مناسبتر خریداری میکنند چه افرادی که یک بار برنج را پخته و چندین مرتبه آن را استفاده میکنند، به همین دلیل در ادامه به شما کمک میکنیم و روشهایی را برای نگهداری بهتر و طولانیمدتتر برنج بیان میکنیم.
اگر میخواهید برنج خام و نپخته را از دسترس حشرات در امان نگه دارید، بهتر است، برنج را در ظرفی در بسته قرار دهید، البته که داخل ظرف باید کاملاً خشک باشد و در محیطی که مرطوب نیست قرار داده شود.
کیسهها و ظروف بدون هوا را در یک منطقه خنک و خشک با تهویه خوب قرار دهید برای مثال محیط انباری یا کمد محل مناسبی برای نگهداری برنج خام است. در واقع هر جایی که دور از گرما یا نور باشد مکان خوبی است. اطمینان حاصل کنید که اتاق دارای تهویه مطبوع یا حداقل دارای یک فن است تا جریان هوا خوب باشد. هوای کهنه یا راکد میتواند رطوبت اتاق را افزایش دهد و باعث خرابشدن سریع برنج شود.
اگر در یک منطقه گرم و مرطوب زندگی میکنید، حتماً از رطوبت گیر استفاده کنید، به خصوص اگر برنج را در گاراژ یا انبار جداگانه و مجزایی خارج از خانه خود نگهداری میکنید. ظروف یا کیسههای برنج را به جای زمین، روی قفسه قرار دهید. بهترین محل برای نگهداری برنج، هر نقطهای از زمین است که دسترسی آفات به آن سختتر باشد. ذخیرهکردن اشیا به صورت عمودی علاوه بر اینکه باعث صرفهجویی در فضا میشود دسترسی برای آفات را نیز دشوارتر میکند. بهتر است که برنج را در کشو نگهداری نکنید، زیرا مقداری رطوبت را در خود نگه میدارند که میتواند باعث فاسدشدن سریع برنج شود.
به طور کلی برنج پخته یا خام نباید در مجاورت محیطی گرم یا مرطوب قرار داده شود. به حداقل رساندن اکسیژن اطراف برنج، در مدت زمانی که برنج سالم میماند، تاثیر بسزایی دارد. برنج سفید خام، اگر به درستی نگهداری شود تا چندین ماه، سالم میماند اما برنج قهوهای به دلیل داشتن روغنهای طبیعی زیادی که دارد، طولانیمدت سالم نمیماند.
فهرست مطالب
برنج میتواند حاوی هاگهای باسیلوس سرئوس باشد که میتواند در دمای جوش لازم برای پختن برنج زنده بمانند. اگر برنج پس از پخت خیلی آهسته خنک شود یا برای مدت طولانی در دمای اتاق بماند، باکتریها میتوانند از هاگها رشد کنند و سمومی را آزاد کنند که میتواند باعث مسمومیت غذایی شود و این سموم با گرمکردن مجدد از بین نمیروند. بنابراین نکته کلیدی این است که باقیمانده برنج را در اسرع وقت خنک و در یخچال بگذارید. برنج را در یک لایه نازک روی سینی پهن کنید تا به سرعت خنک شود. سپس وقتی سرد شد در ظرفی ریخته و در یخچال قرار دهید.
برنج را با مقداری آب در قابلمه بریزید و کلوخههای آن را جدا کنید. در صورت نیاز چند قطره روغن یا یک قاشق کره اضافه کنید. درب آن را بپوشانید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هر از گاهی هم بزنید تا داغ شود.
برنج را در یک ظرف نسوز بریزید، کلوخههای آن را بشکنید و کمی آب به همراه چند قطره روغن یا یک قاشق کره اضافه کنید. با فویل بپوشانید و در دمای 150 درجه سانتیگراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید تا کاملاً داغ شود.
برنج را در یک ظرف مخصوص مایکروویو بریزید، کمی آب بپاشید و کمی روغن یا کره به آن اضافه کنید. روی آن را بپوشانید و به مدت 1 تا 2 دقیقه در مایکروویو قرار دهید. با چنگال هم بزنید، سپس 1 تا 2 دقیقه دیگر در مایکروویو قرار دهید تا داغ شود .
زمان نگهداری برنج در فریزر، 3 ماه است. در واقع برنج پخته شده را میتوان تا سه ماه منجمد کرد. به یاد داشته باشید که دانه های یخ زده برنج را میتوانید مستقیماً به غذاهای گرم مانند سوپ، آش یا خورشتها اضافه کنید. اما اگر قصد دارید برنج را به تنهایی بخورید، دستورالعملهای بالا را قبل از مصرف رعایت کنید.
پرسش و پاسخ
منابع
https://www.wikihow.com/Store-Large-Amounts-of-Rice
https://www.deliciousmagazine.co.uk/how-to-store-cooked-rice-safely/
https://www.southernliving.com/food/grains/rice/how-to-store-leftover-rice
مطالب مرتبط
پیش از تولد کودک جدید در یک خانواده، بیشتر دغدغه والدین متوجه تهیه وسایل مناسب و زیبا و …
ارسال نظر
سلام ،مطالب در مورد برنج پخته شده بسیار آموزنده بود ،من در این مورد خصوصآ بخش فریز کردن آن اطلاع نداشتم ،ممنون از شما .
خواهش می کنم خوشحالیم مفید بوده
2020 seebmagezine.com. All rights reserved.
تمامی حقوق محفوظ و متعلق به سیب، مجله پزشکی-سلامت ایرانیان آمریکا می باشد