یکی از موارد تأثیرگذار برای کاهش وزن مصرف سرکه سیب است.
سرکه سیب ممکن است به سرکوب اشتهای شما کمک کند که میتواند منجر به کاهش وزن شود. این مادهی محبوب همچنین ممکن است فواید سلامتی دیگری از جمله کاهش قند خون داشته باشد. اما در صورت مصرف بیش از حد میتواند عوارض جانبی جدی ایجاد کند.
این مقاله به بررسی تحقیقات درباره سرکه سیب و کاهش وزن میپردازد. همچنین نکاتی در مورد گنجاندن سرکه سیب در رژیم غذایی شما ارائه میدهد.
سرکه سیب در یک فرآیند تخمیر دو مرحلهای ساخته میشود. ابتدا سیبها را بریده یا له میکنند و با مخمر ترکیب میکنند تا شکر آنها به الکل تبدیل شود. در مرحلهی دوم، باکتری برای تخمیر الکل به اسید استیک اضافه میشود.
تولید سرکه سیب سنتی حدود یک ماه طول میکشد، اگرچه برخی از تولیدکنندگان به طور چشمگیری این روند را تسریع میکنند به طوری که تنها یک روز طول میکشد.
اسید استیک جزء فعال اصلی سرکه سیب است. این ماده که همچنین به عنوان اسید اتانوئیک شناخته میشود، یک ترکیب آلی با طعم ترش و بوی قوی است.
اسید استیک یک اسید چرب با زنجیره کوتاه است که در بدن شما به استات و هیدروژن حل میشود.
حدود ۵ تا ۶ درصد سرکه سیب از اسید استیک تشکیل شده است. همچنین حاوی آب و مقادیر کمی از اسیدهای دیگر مانند اسید مالیک است. یک قاشق غذاخوری یا ۱۵ میلی لیتر، حاوی حدود ۳ کالری است و تقریباً هیچ کربوهیدراتی ندارد.
شما زمانی که سرکه سیب مینوشید، یا آنها به سالاد خود اضافه میکنید، سرکه سیب احساس سیری را افزایش داده و کالری دریافتی را کاهش میدهد.
علاوه بر اثرات سرکوب کننده اشتها بر بدن، سرکه سیب نشان داده است که سرعت خروج غذا از معده شما را کاهش میدهد.
با این حال، رخی از افراد ممکن است شرایطی داشته باشند که مصرف سرکهی سییب برای آنها مضر باشد.
گاستروپارزی یا تاخیر در تخلیه معده یکی از عوارض شایع دیابت نوع ۱ است. در این بیماری زمانبندی انسولین با مصرف غذا به یک چالش تبدیل میشود، زیرا پیشبینی اینکه چقدر طول میکشد تا قند خون بعد از غذا افزایش یابد، دشوار است.
از آنجایی که نشان داده شده است که سرکه سیب مدت زمان ماندن غذا در معده شما را افزایش میدهد، مصرف آن با وعدههای غذایی میتواند گاستروپارزیس را بدتر کند.
سرکه سیب و لاغری
مصرف سرکه سیب ممکن است به کاهش وزن و چربی بدنی کمک کند.
نتایج یک مطالعه کوچک، اما گسترده در سال ۲۰۰۹ نشان داده است که سرکه سیب اثرات چشمگیری بر وزن و چربی بدن دارد.
در این مطالعه ۱۲ هفته ای، ۱۴۴ بزرگسال ژاپنی مبتلا به چاقی هر روز ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر) سرکه، ۲ قاشق غذاخوری (۳۰ میلی لیتر) سرکه یا یک نوشیدنی دارونما مصرف کردند.
به آنها گفته شد که مصرف الکل خود را محدود کنند، اما رژیم غذایی و فعالیت معمول خود را در طول مطالعه ادامه دهند.
شرکت کنندگانی که ۱ قاشق غذاخوری سرکه سیب در روز مصرف کردند (به طور متوسط) از مزایای زیر برخوردار بودند:
کاهش وزن: ۲.۶ پوند، یا ۱.۲ کیلوگرم
کاهش درصد چربی بدن: ۱۸ درصد
کاهش دور کمر: ۰.۵ اینچ یا ۱.۴ سانتی متر
کاهش تری گلیسیرید: ۲۶ درصد
در شرکت کنندگانی که ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب در روز مصرف میکردند تغییرزیر حاصل شد:
کاهش وزن: ۴.۲ پوند یا ۱.۷ کیلوگرم
کاهش درصد چربی بدن: ۰.۹ درصد
کاهش دور کمر: ۰.۷۵ اینچ یا ۱.۹ سانتی متر
کاهش تری گلیسیرید: ۲۶ درصد
گروه دارونما در واقع ۰.۹ پوند (۰.۴ کیلوگرم) اضافه کردند و دور کمر آنها کمی افزایش یافت.
در یک کارآزمایی بالینی در سال ۲۰۱۸ که شامل ۳۹ شرکتکننده در رژیمهای غذایی با کالری محدود بود، آنهایی که روزانه حدود ۲ قاشق غذاخوری (یا ۳۰ میلیلیتر) سرکه سیب در طول ۱۲ هفته مصرف کردند، نسبت به شرکتکنندگانی که سرکه سیب مصرف نکردند، وزن و چربی بدنشان به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
بر اساس این مطالعه، افزودن ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب به رژیم غذایی ممکن است به کاهش وزن کمک کند. همچنین ممکن است درصد چربی بدن شما را کاهش دهد و به کاهش چربی شکم و کاهش تری گلیسیرید خون شما کمک کند.
علاوه بر افزایش وزن و کاهش چربی، سرکه سیب فواید دیگری نیز دارد:
قند خون و انسولین را کاهش میدهد: نشان داده شده است که وقتی سرکه سیب همراه با یک وعده غذایی پر کربوهیدرات مصرف شود، قند خون و سطح انسولین را پس از خوردن غذا به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد: مطالعات نشان میدهد که مصرف سرکه با یک وعده غذایی با کربوهیدرات بالا ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشد.
قند خون ناشتا را کاهش میدهد: مطالعات ارتباطی بین مصرف سرکه سیب و کاهش قابل توجه گلوکز خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله پیدا کرده اند.
علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) را بهبود میبخشد: در یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۱۳ روی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک که به مدت ۹۰ تا ۱۱۰ روز سرکه مصرف کردند، ۵۷ درصد تخمک گذاری را از سر گرفتند.
سطوح کلسترول را کاهش میدهد: یک بررسی تحقیقاتی در سال ۲۰۲۱ از ۹ کارآزمایی بالینی نشان داد که سرکه سیب کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش میدهد.
فشار خون را کاهش میدهد: مطالعات حیوانی نشان میدهد که سرکه ممکن است با مهار آنزیم مسئول انقباض عروق خونی، فشار خون را کاهش دهد. با این حال، مطالعات انسانی کاهش قابل توجهی در فشار خون نشان نداده است.
باکتریها و ویروسهای مضر را از بین میبرد: مطالعات نشان میدهد که سرکه سیب ممکن است یک جنگنده قوی علیه باکتریهای E. coli و S. aureus و همچنین باکتریهای Escherichia coli (rE. coli) و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) باشد.
چگونه سرکه سیب را به رژیم غذایی خود اضافه کنید
چند راه برای گنجاندن سرکه سیب در رژیم غذایی شما وجود دارد:
یک روش آسان استفاده از آن با روغن زیتون به عنوان سس سالاد است. به خصوص با سبزیجات برگدار، خیار و گوجه فرنگی خوشمزه است.
همچنین میتوان از آن برای ترشی سبزیجات استفاده کرد یا به سادگی آن را با آب مخلوط کرده و بنوشید.
مقدار سرکه سیب مورد استفاده برای کاهش وزن ۱-۲ قاشق غذاخوری (۱۵-۳۰ میلی لیتر) در روز، مخلوط با آب است.
بهتر است آن را در ۲ تا ۳ دوز در طول روز پخش کنید و ممکن است بهتر باشد آن را قبل از غذا بنوشید.
مصرف بیش از این به دلیل اثرات مضر بالقوه در دوزهای بالاتر، مانند تداخلات دارویی یا فرسایش مینای دندان، توصیه نمیشود. همچنین بهتر است با ۱ قاشق چایخوری (۵ میلی لیتر) شروع کنید تا ببینید چگونه این ماده بر بدن شما تاثیر میگذارد.
بیش از ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ میلی لیتر) در یک زمان مصرف نکنید، زیرا مصرف بیش از حد آن در یک زمان ممکن است باعث تهوع شود.
مهم است که سرکه سیب را با آب مخلوط کنید. سرکه رقیق نشده ممکن است داخل دهان و مری شما را بسوزاند.
بهترین زمان برای مصرف سرکه سیب
بهترین زمان برای مصرف سرکه سیب باید با توجه به وزن و میزان بافت چربی در بدن باشد. همچنین مداومت در مصرف این ماده خوراکی باید بر همین اساس باشد. برای تأثیر بیشتر اگر آن را بعد از غذا مصرف کنید، به افزایش متابولیسم بدن و جذب مواد معدنی کمک میکند.
برخی از افراد که به خوردن سرکه قبل از غذا و یا ناشتا حساسیت دارند، بهتر است آن را بعد از خوردن غذا میل کنند. اما از آن جا که خوردن سرکه خالی باعث ضعف و بیحالی میشود، باید مقدار کمتری بخورید و در عین حال آن را با آب ترکیب کنید. زیرا برخی از افراد بعد خوردن سرکه سیب بعد از غذا، باز هم احساس گرسنگی میکنند و مجبور به خوردن غذا میشوند.
سرکه سیب یکی از محبوبترین نوشیدنیها برای همه کسانی است که سعی در کاهش وزن دارند. برخی آن را صبح زود با معده خالی مینوشند، برخی دیگر ترجیح میدهند آن را در اواخر شب بنوشند.
به گفته متخصصان، نوشیدن سرکه سیب اول صبح با مقداری آب ولرم میتواند باعث کاهش وزن سریعتر و سرعت بخشیدن به چربی سوزی شود. سرکه سیب به شکل یک ماده سم زدا عمل میکند. وقتی صبح زود سرکه سیب مصرف میکنید، به بدنتان کمک میکنید تا سموم را دفع کند و روز را با حال و هوایی تازه شروع کنید. این عادت همچنین میتواند به شما در حفظ سطح pH بدن، افزایش متابولیسم، افزایش استقامت کمک کند.
برخلاف این، وقتی شبانه سرکه سیب مینوشید، در واقع به کاهش وزن بدن خود کمک نمیکنید. نوشیدن ACV درست قبل از خواب به طور مستقیم به کاهش وزن کمک نمیکند.
چه مقدار سرکه سیب باید هر روز بنوشید؟
با توجه به مزایای سلامتی سرکه سیب، باید بدانید که نمیتوانید آن را در هر مقداری که دوست دارید مصرف کنید. کارشناسان توصیه میکنند روزانه ۱-۲ قاشق غذاخوری سرکه مصرف کنید. همچنین، آن را مستقیما ننوشید – ۱-۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب را به آب گرم اضافه کنید.
س از مصرف سرکه سیب حتماً بلافاصله دهان خود را بشویید؛ چرا که سرکه سیب یک استیک تخمیر شده است و اگر برای مدت طولانی در دهان بماند میتواند باعث فرسایش مینای دندان شود.
source