به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از فارس، یکی از نوشیدنی های شایع در فصل گرما، عرق کاسنی است؛ کاسنی در گروه عرقیات خنک قرار می گیرد و بهتر است در هنگام نوشیدن، عرق کاسنی و شاهتره را به نسبت مساوی با هم مخلوط کرده و در جای خنک نگه داریم.

باید بدانیم که کاسنی به عنوان تقویت‌ کننده و دوست کبد، همچنین مسکن حرارت و عطش و گرمی بدن شناخته شده است.

کاسنی خواص دیگری هم دارد و می تواند مثل داروهای مسکن عمل کند و در عین حال اضطراب را هم کاهش دهد و ذهن را آرام سازد.

بنابراین در فصل تابستان که گرمای هوا علاوه بر تشنگی، میزان تنش و استرس ها را هم افزایش می دهد، می تواند به عنوان یک نوشیدنی مناسب در نظر گرفته شود.

همچنین به دلیل خواص کاسنی برای زیبایی پوست، به عنوان ماسک نیز استفاده می شود. برای این کاربرد توصیه می شود پس از کوبیدن گیاه کاسنی، آب آن را گرفته و با سفیده تخم مرغ مخلوط کنیم، 15 دقیقه پس از قرار دادن این ترکیب روی پوست، آن را با آب ساده بشوییم.

این ماسک گیاهی غدد را تحریک می کند و تعریق پوست را زیاد می کند. همچنین برای مبتلایان به امراض جلدی و اگزمایی می تواند مفید باشد.

اگرچه می‌توان مزایای فراوانی برای کاسنی برشمرد، اما در صورت بارداری مصرف بیش از حد آن غیرمجاز است، زیرا ممکن است موجب خون‌ریزی شود و احتمال سقط جنین غیرعمدی را افزایش دهد. اگرچه تحقیقات در این زمینه کافی نیست، اما همان تحقیقات نشان می ‌دهد که در دوران شیر دادن نیز مصرف بیش از حد آن ممنوع است، زیرا کاسنی از طریق شیر مادر به کودک منتقل می‌شود و مصرف بیش از حد آن باعث ترش کردن معده و کاهش وزن می شود.

دکتر «محمدابراهیم زحلی نژاد»، گروه طب سنتی ایرانی دانشکده پزشکی شیراز

source