در مردم ایران، استفاده از سیر در آشپزی و طب سنتی به وفور وجود دارد. از زمانهای قدیم، سیر به عنوان یک عامل برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی شناخته شده است. شناخته شده است که یونانیها، بابلیها، رومیها و چینیها از سیر به عنوان دارو استفاده میکردند.
سیر حاوی ترکیباتی با خواص دارویی قوی و مغذی است. از این مهمتر این است که سیر دارای کالری کم است. دارای خواصی است که میتواند به محافظت در برابر بیماریها از جمله سرماخوردگی کمک کند. سطح کلسترول را بهبود میبخشد و ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
از ویژگیهای مهم سیر، وجود آنتی اکسیدانهایی است که ممکن است به پیشگیری از بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک کند. مکملهای سیر ممکن است عملکرد ورزشی را بهبود بخشند. سیر حاوی منگنز، ویتامین B6، کلسیم، مس، پتاسیم، فسفر، آهن و ویتامین B1 است. سیر به انواع مختلف، خام، پخته و ترشی، مصرف میشود. اشکال مختلف سیر نسبت به اندازه خود سرشار از مواد مغذی هستند که میتواند طیف وسیعی از مزایای سلامتی را در برگیرد.
در برخی مطالعات،结果 نشان داده شده است که سیر ممکن است پاسخ ایمنی بدن را تقویت کند. مصرف روزانه مکمل سیر، در مقایسه با دارونما، سرماخوردگی را تا ۶۳ درصد کاهش میدهد. عصاره سیر کهنه شده، در دوزهای بالا، روزهای بیماری ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا را تا ۶۱ درصد کاهش میدهد.
نتایج مطالعات متعددی که بر روی انسان انجام شده است، نشان میدهد سیر میتواند تأثیر قابل توجهی بر فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا داشته باشد. در واقع، نتایج یک مطالعه نشان داد که عصاره سیر کهنه شده، به اندازه داروی فشارخون آتنولول در کاهش فشار خون در مدت ۲۴ هفته موثر است.
خوردن سیر میتواند سطح LDL یا کلسترول “بد” و کلسترول کل را کاهش دهد. تحقیقات نشان داده مصرف مکملهای سیر ممکن است LDL و کلسترول تام را در افرادی که سطح کلسترول بالایی دارند، ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش دهد.
سیر ممکن است کلسترول را کاهش دهد و توجه زیادی به تأثیر مثبت بالقوه سیر بر سلامت قلب و عروق شده است. سیر خام ممکن است از سرطان جلوگیری کند. موسسه تحقیقات سرطان آمریکا نشان میدهد که مصرف مقادیر زیاد سیر ممکن است خطر ابتلا به سرطانهای پانکراس، مری، پروستات و سینه را کاهش دهد.
نشان داده شده است که ترکیبات گوگرد موجود در سیر به محافظت در برابر آسیب اندام ناشی از سمیت فلزات سنگین، زمانی که سیر در دوزهای بالا مصرف میشود، کمک میکند. یک مطالعه روی کارمندان یک کارخانه باتری خودرو نشان داد که مصرف سیر باعث کاهش ۱۹ درصدی سطح سرب در خون آنها میشود.
برای سلامتی، سیر یک انتخاب خوبی است. میتوانید سیر را به صورت خام، پخته یا ترشی مصرف کنید. اشکال مختلف سیر دارای مواد مغذی مختلف هستند. در برخی افراد، سیر ممکن است واکنشهای نامطلوبی داشته باشد. میتواند با برخی داروها واکنش منفی نشان دهد. قبل از مصرف سیر، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
ممکن است برخی افراد آلرژی به سیر داشته باشند. علائم آلرژی سیر شامل التهاب پوست، کهیر، احتقان بینی یا آبریزش بینی، خارش بینی، عطسه کردن، خارش یا آبریزش چشم، تنگی نفس یا خسخس سینه، تهوع و استفراغ، گرفتگی معده و اسهال میشود.
از سیر پرهیز کنید اگر شما از داروهای ضد انعقاد خون استفاده میکنید. در مصرف سیر احتیاط کنید. اگر قرار است تحت عمل جراحی قرار میگیرید، ۷ تا ۱۰ روز پیش از جراحی، از خوردن سیر خودداری کنید.