پختوپز بدون روغن امکان ندارد و اگر تصور میکنید مصرف روغن برای بدن مضر است و باید آن را از رژیم غذایی حذف کرد، سخت در اشتباهید. روغنها نهتنها نمیتوانند از رژیم غذایی حذف شوند، که عامل اصلی رساندن بسیاری از مواد معدنی و ویتامینها به بدن شما هستند. روغن ذرت یکی از دهها روغن گیاهی است که بهدلیل عطر و طعم ملایم و همچنین قیمت بسیار مناسب، مورد توجه خانوادهها قرار گرفته است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا در مورد خواص روغن ذرت و ارزش غذایی آن، اطلاعات مفیدی را به شما ارائه بدهیم.
آنچه در این مقاله می خوانیم
خواص روغن ذرت
روغن ذرت خواص فوقالعاده زیادی دارد و قراردادن آن در رژیم غذایی میتواند در کوتاهمدت و طولانیمدت تأثیر بسیاری بر روی سلامتیتان بگذارد. مشروح خواص روغن ذرت را در ادامه، مشاهده میکنید.
درمان سرطان و کاهش ریسک ابتلا به این بیماری
یکی از مهمترین خواص این روغن گیاهی، درمان سرطان و پیشگیری از ابتلا به این بیماری است. در روغن ذرت، مقادیر بسیار زیادی از اسید فنولیک وجود دارد. از لحاظ علمی ثابت شده است که این ماده، در ازبینبردن سلولهای سرطانی بهخصوص در بیماریهای سرطان کبد و سینه نقش زیادی دارد. همچنین آنتیاکسیدانهای موجود در ترکیبات روغن ذرت، سطح ایمنی بدن را افزایش میدهند و بهاینترتیب بدن شما در مقابل انواع بیماریها بهخصوص بیماری سرطان مقاوم میشود.
رفع مشکلات گوارشی
بسیاری از مردم ایران بهدلیل نوع تغذیه و رژیم غذایی ناسالم، از مشکلات گوارشی رنج میبرند و بهدنبال راهی برای رفع آن هستند. یکی از اصلیترین مواد معدنی که عمده مشکلات گوارشی را برطرف میکند، فیبر است که بسیاری از افراد تصور میکنند فیبر فقط در سبزیها است که بهشکل طبیعی وجود دارد؛ ولی اگر شما هم این تصور را دارید، باید بگوییم که سخت در اشتباهید! روغنهای گیاهی نیز حاوی فیبر هستند و بههمینعلت میتوانند هضم غذا را برایتان آسانتر کنند. ذرت دارای فیبر است و زمانی که روغن از دانه ذرت تهیه میشود، کیفیت این فیبر بالاتر هم میرود. جالب است بدانید یک فنجان روغن ذرت میتواند بیشاز ۴ درصد فیبر روزانه شما را تأمین کند.
خواص روغن ذرت برای پوست
حتماً در مورد فواید روغن ذرت برای پوست چیزهایی شنیدهاید. روغن ذرت بهدلیل بافت ویژه و منحصربهفردش میتواند پوست صورت و بدن شما را بهشکل قابل توجهی مرطوب و صاف نگه دارد. دلیل این امر هم برخورداری روغن ذرت از آلفا توکوفرول است. این ماده قادر است از پوست در برابر آثار مخرب رادیکالهای آزاد محافظت کند. علاوهبراین اسید لینولئیک موجود در روغن ذرت نیز باعث نرمشدن، جوانشدن و لطیفشدن پوست خواهد شد. همچنین جالب است بدانید وجود مقادیر مناسبی از ویتامین E در روغن ذرت بهعنوان یک آنتیاکسیدان قدرتمند عمل میکند و از پوست در برابر عفونتهای داخلی و انواع آلودگیهای خارجی محافظت میکند.
خواص روغن ذرت برای مو
ریزش مو برای مردمان سرتاسر دنیا یک معضل مهم محسوب میشود و روشهای متنوعی برای جلوگیری از آن وجود دارد. یکی از این روشهای کاربردی، گنجاندن روغن ذرت در رژیم غذایی یا استفاده از آن بهشکل موضعی است؛ چراکه ویتامین K موجود در این روغن قادر است از ریزش مو تا حد زیادی جلوگیری کند. شما میتوانید علاوهبر مصرف خوراکی این روغن، تنها چند قطره از آن را کف پوست سرتان ماساژ دهید تا تأثیر فوقالعادۀ آن را مشاهده کنید. علاوهبراین، مقادیر فراوان ویتامین E موجود در ترکیبات اصلی این روغن گیاهی و مغذی سرعت جریان گردش خون را در کف سر شما افزایش میدهد و با آثار مخرب رادیکالهای آزاد مقابله میکند.
تقویت بافت استخوانها
یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای روغن ذرت، تقویت بافت استخوانها است. روغن ذرت دارای مقادیر بسیار بالایی از امگا ۶ است که این چربی غیراشباع مورد نیاز برای بدن انسان، از مواد غذایی مانند روغنهای گیاهی تأمین میشود. نکته مهمی که درباره امگا ۶ وجود دارد، این است که امگا ۶ یا همان اسید لینولئیک نقش بسیار اساسی در توزیع ویتامینهای محلول در چربی مثل ویتامین D دارد. حتماً هم میدانید که ویتامین D چقدر برای بدن و بهخصوص برای بافت استخوانی مفید است.
خواص روغن ذرت برای کاهش سطح قند خون
مشکل دیابت و بالارفتن سطح خون در کمین همه است. افراد باید هم از بروز آن جلوگیری کنند و هم در صورت ابتلا به این مشکل، درصدد رفع آن باشند. روغن ذرت یکی از مواد غذایی بسیار مفید برای کاهش سطح قند خون بدن است. اسید لینولئیک موجود در این روغن عملکرد لوزالمعده را متعادل میکند. اگر درگیر مشکلات دیابت باشید میدانید بهوجودآمدن اختلال در عملکرد لوزالمعده موجب بروز مشکل در تولید انسولین کافی برای بدن میشود. واضح است که اگر سطح انسولین بدن کافی نباشد، فرایند تثبیت قند خون به مشکل بر میخورد و دیابت خود را بروز میدهد؛ بنابراین حتماً توصیه میکنیم این روغن را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
خواص روغن ذرت برای کاهش کلسترول
تا به امروز تحقیقات معتبر و متنوعی خواص روغن ذرت را بهمنظور کاهش کلسترول تأیید کرده است. مطالعات نشان میدهد این روغن سطح کلسترول بد را در بدن بهشکل قابل توجهی کاهش میدهد. در حقیقت، روغن ذرت بهدلیل نوع چربی و امگا ۶ موجود در ترکیباتش از نظر کاهش سطح کلسترول بد بسیار مؤثرتر از روغنهای آفتابگردان، زیتون و کانولا عمل میکند و میتواند بیشاز ۸ درصد کلسترول بد بدن شما را کاهش دهد. این، در حالی است که روغنهای نامبرده تنها توان کاهش ۲ درصدی کلسترول خون را دارند.
خواص روغن ذرت برای کاهش التهابات
یکی از اصلیترین و مهمترین خواص این روغن، کاهش التهاب در بدن است. امگا ۳ و امگا ۶ موجود در روغن ذرت توان مبارزه با التهاب عمومی بدن را به شما میدهد و بههمینعلت است که متخصصان تغذیه توصیه میکنند برای کاهش درد مفاصل، ورم مفاصل، علائم آرتریت، سردرد و التهابات پوستی در رژیم غذایی خود روغن ذرت را بگنجانید.
ارزش غذایی روغن ذرت
روغن ذرت ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و اگر طرز تهیه غذاهای سالم با روغن ذرت را بلد باشید، میتوانید از فواید بیشمار این روغن، نهایت استفاده را ببرید. در ادامه، مشخصات و ارزش غذایی این روغن را مشاهده میکنید:
- کالری: 884 واحد؛
- کربوهیدرات:00 گرم؛
- پروتئین:00 گرم؛
- چربی:00 گرم؛
- آب:00 گرم؛
- فیبر:00 گرم؛
- قند:00 گرم؛
- کلسترول:00 میلیگرم؛
- کلسیم: 00 میلیگرم؛
- آهن:13 میلیگرم؛
- منیزیم:00 میلیگرم؛
- فسفر:00 میلیگرم؛
- پتاسیم:00 میلیگرم؛
- سدیم:00 میلیگرم؛
- روی:02 میلیگرم؛
- مس:00 میلیگرم؛
- منگنز:00 میلیگرم؛
- سلنیم: 00 میلیگرم.
استفاده از روغن ذرت در پخت انواع غذا و شیرینی
در کشورهای پیشرفته دنیا، استفاده از روغن ذرت در پخت شیرینی، غذا، تهیه سالاد و … بهدلیل طعم و عطر ملایم این روغن کاملاً رایج است. همچنین بسیاری از آشپزان و شیرینیپزان مطرح دنیا از روغن ذرت جهت تهیه انواع سسهای سالاد، چاشنیها، خامهها و مارگارینها استفاده میکنند. افزونبر تمام این موارد، روغن ذرت بهدلیل اینکه تا نقطه دود حدود ۲۳۰ درجه سانتیگرادی دارد، میتواند گزینۀ خوبی برای سرخکردن مواد غذایی محسوب شود. شما میتوانید با خرید روغن سرخ کردنی از ورژن این روغن را بهطور روزانه استفاده کنید.
سخن پایانی
خواص روغن ذرت بر هیچکس پوشیده نیست و خوشبختانه این روزها روغن ذرت توانسته به سبد غذایی ایرانیان نیز راه پیدا کند. پساز آشنایی با خواص و فواید بینظیر این روغن، و درصورتیکه طعم و عطر آن با ذائقهتان سازگار است، امیدواریم از گنجاندن آن در سبد غذایی خود دریغ نکنید.