وی با بیان اینکه سالانه میلیونها دلار در جهان صرف خرید داروهای صرع میشود، ادامه داد: باید به مصرف درست داروها توجه کنیم و از تحمیل هزینههای اضافی به بیماران و نظام سلامت جلوگیری کنیم.
وی همچنین با اشاره به سردردها گفت: بیش از ۱۳ نوع سردرد داریم که شایعترین آنها میگرن است و استرس میتواند شدت آن را افزایش دهد. سردردهای میگرنی ممکن است طولانی شده و باعث اختلال موقتی بینایی شوند؛ اختلالات دید گذرا در افراد مسن نیز ممکن است ناشی از میگرن باشد. همچنین نوعی سردرد به نام سردرد تنشی وجود دارد که با اضطراب تشدید میشود.
عضو هیئت مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره گروههای سنی مبتلا به صرع، بیان کرد: بیماری صرع دو پیک سنی دارد؛ در کودکان و همچنین افراد بالای ۶۰ سال شیوع بیشتری دارد.
غفارپور با بیان اینکه مصرف دارو در ایران بالاست و بسیاری از داروهایی که تجویز و مصرف میشوند بیش از حد موردنیاز هستند، در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر مصرف مکملها بر سلامت مغز اظهار کرد: در برخی موارد، کلسیم، منیزیم، ویتامین D و سایر ویتامینها در سنین بالا برای پیشگیری از پوکی استخوان یا درمان برخی بیماریها استفاده میشوند؛ اما اغلب مکملهایی که در داروخانهها عرضه میشوند، کاربرد مؤثری ندارند. در حال حاضر، بزرگترین شرکتهای سرمایهداری در حوزه مکملها و داروها فعالیت میکنند و تبلیغات گستردهای در این زمینه انجام میدهند؛ در حالی که بسیاری از مواد غذایی میتوانند جایگزین این مکملها شوند.
وی گفت: همچنین میتوان گفت بخش قابلتوجهی از نتایج MRIهایی که در کشور انجام میشود، طبیعی است و شاید نیازی به انجام بسیاری از آنها نباشد. در بسیاری از موارد، با اخذ شرححال دقیق از بیمار میتوان به تشخیص مناسب دست یافت.
source