به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، مرضیه اکبرزاده با اشاره به اهمیت توجه به تدابیر تغذیهای در فصل گرما برای حفظ سلامت بدن و پیشگیری از گرمازدگی، هرگونه کم آبی را موجب آسیب به بافتها و اندامهای بدن اعلام و با بیان اینکه آب، مناسبترین نوشیدنی برای تأمین میزان آب بدن، به ویژه در روزهای گرم سال است، اظهار کرد: در فصل گرما به دلیل افزایش تبخیر از سطح پوست و ریهها، اهمیت توجه به حفظ آب موردنیاز بدن ضرورت دارد و بر همین اساس لازم است نسبت به جبران مایعات از دست رفته بدن اقدام کنیم.
وی به انتخابهای متفاوت افراد برای رفع تشنگی در طول روز اشاره کرد و افزود: با توجه به ترکیبات آب و نقشی که در سلامت بدن ایفا میکند، به ویژه در فصل گرما، ترجیح بر استفاده از آب به شکل ساده است که توصیه میشود از ابتدای صبح، به صورت جرعه جرعه و متناوب، در ساعتهای مختلف روز مصرف شود.
دکترای تخصصی تغذیه حجم و رنگ ادرار را شاخصی برای آگاهی از وضعیت آب بدن اعلام کرد و ادامه داد: کم حجم بودن و تیره بودن رنگ ادرار، میتواند نشانهای از کم آب بودن بدن باشد.
اکبرزاده گفت: برای حفظ آب بدن در کنار نوشیدن آب، استفاده از چای کمرنگ، آبمیوههای طبیعی، نوشیدنیهای بدون قند و کافئین و میوههایی مانند طالبی و هندوانه توصیه میشود که به میزان اعتدال، در این فصل توصیه میشود، اما به یاد داشته باشید نوشیدنیهای صنعتی مانند آبمیوههای صنعتی به دلیل بالا بودن میزان قند، گزینه مناسبی برای رفع تشنگی نیست.
وی با بیان اینکه یکی از راهکارهای حفظ آب بدن در فصل گرما، استفاده از سبزیها و میوهها است، سالاد شیرازی را ترکیب مناسبی در این زمینه اعلام و تصریح کرد: برای پیشگیری از کم آبی بدن، پرهیز از غذاهای پرچرب به دلیل افزایش نیاز بدن به آب توصیه میشود.