به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل،در حاشیه اتوبانی در غرب تهران،ساختمانی سربه فلک کشیده و شکیل در ۱۴ طبقه و در زمینی به مساحت ۱۲ هزار متر مربع ساخته شده است.این ساختمان جمعی از فرزندان این سرزمین را در ۸۶۰ متر مربع زیربنا و فضای فیزیکی شامل ۳۴ بیمار اعصاب و روان خانم و ۳۴ بیمار اعصاب و روان آقا را در خود جای داده است.
همچنین در بخش بهبود این مرکز ۱۶ کودک و نوجوان دارای اختلال رفتاری زیر ۱۸ سال، تلاش می کنند تا در پرتو عشق و مهر مربیان و مددیاران این مجموعه به زندگی عادی برگردند و به قول دکتر مهرنوش کاوه مدیر و موسس مرکز خدمات توانبخشی اعصاب و روان امید فردا، این کودکان در این مرکز مسیری برای رفتن به جامعه واقعی را می پیمایند.
اجرای نظام سلامت یکپارچه با ارائه خدمات اجتماعی در کنار خدمات توانبخشی
دکتر سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با رئیس این مرکز با اشاره به کم بودن تعداد مراکز و بیمارستان های روانی در ایران و سراسر دنیا، می گوید:از این مکان زیبا و شیک که بر اساس استانداردهای روز دنیا طراحی شده و فعالیت می کند، تشکر می کنم.
وی می افزاید: وجود بخش بهبود در این مرکز از این جهت قابل توجه و اهمیت است که بر اساس اتفاق نظر اکثر روانشناسان دنیا، تا قبل از ۱۸ سالگی نباید نام بیماری روانی بر اختلالات افراد گذاشت اما متاسفانه دستگاه های قضایی و انتظامی در صورت دستگیر کردن این کودکان، برچسب بیمار روانی را به شخصیت این کودکان می زنند که تا مدتهای بسیار زیادی این انگ بر روی افراد می ماند و علاوه بر هزینه های سنگین، سالهای طلایی عمر آنان را تباه می کند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور می گوید:اما این کودکان اکثرا دچار بحران روانی شده اند که قابلیت بازگشت دارد و در این مرکز درمان به زندگی عادی بر می گردند و ما قدر کار ارزشمند شما را بسیار می دانیم.
وی همچنین به نظام سلامت یکپارچه اشاره می کند و می گوید:زمانی که کودکان از مراکز شبه خانواده جدا می شوند و برای درمان و آموزش(به خصوص در کودکان بازمانده از تحصیل) به این مراکز منتقل می شوند، خدمات اجتماعی و توانبخشی در کنار هم به این افراد داده شود و نظام سلامت یکپارچه در این جا هم باید رعایت شود و آموزش این کودکان باید در کنار درمان در اولویت قرار بگیرد.
در ادامه این بازدید، رئیس سازمان بهزیستی و هیأت همراه از بخش های کارگاهی، آشپزخانه، انبار مواد غذایی و شوینده، کافی شاپ، سالن ورزشی،بخش های اداری و همچنین کلاس آموزشی کودکان در این مرکز بازدید می کنند.
در قسمتی از این مرکز، فضای بزرگی برای انجام کارهای دستی و هنری در نظر گرفته شده است و بیماران باعلاقه و پشتکار زیادی دور میزها مشغولند.
منبت کاری، سفالگری، کاشی کاری، گلدوزی و خیاطی رشته های مختلفی هستند که مددجویان این مرکز، ساعاتی از زمان حضور خود را به آنها اختصاص می دهند.آرامشی که از انجام کارهای هنری در روان این بیماران ایجاد می شود، به خوبی مشهود و قابل لمس است و با ورود هر تازه وارد و بازدید کننده ای،میل به ارائه هنر و نمایش توانایی هایشان در آنها شعله ور می شود و با اشتیاق از کارهای جدید خود رونمایی می کنند.
این بازدید با مزین شدن صفحه ای از دفتر یادبود مرکز به پیام تشکر و یادگاری رئیس سازمان بهزیستی،قول بازدید دوباره و همکاری های بیشتر و همچنین طراحی برنامه ای برای حل مشکلات آن، به پایان می رسد.