در یکی از رویدادهای بهزیستی استان خوزستان، مهران کریمیان، مدیرکل بهزیستی این استان، به موضوع مشارکت شهروندان در توسعه محلهها اشاره کرد. وی تاکید کرد که مشارکت فعال اعضای محله در فرآیند تصمیمگیری، طراحی، اجرا و نظارت بر پروژههای توسعه محلهای، کلید اصلی ارتقای سرمایه اجتماعی و موفقیت برنامههای محلهمحور است.
به گفته وی، هر محله با ویژگیها و ظرفیتهای منحصربهفرد خود، میتواند نقش مؤثری در بهبود شرایط اجتماعی ساکنانش ایفا کند. اگر این ظرفیتها به درستی شناسایی و مدیریت شوند، میتوان برنامهها و طرحهای پایدار و اثربخشی در حوزههای مختلف، بخصوص سلامت اجتماعی در محلات اجرا کرد.
کریمیان با اشاره به برنامههای پیشروی هفته بهزیستی، بر لزوم اجرای هماهنگ این برنامهها تأکید کرد. او گفت که کلیه شهرستانها و معاونتهای تخصصی باید ضمن اجرای برنامههای ابلاغی از سوی سازمان بهزیستی کشور، آمادگی لازم برای برگزاری مراسم افتتاح طرحهای اشتغال، مسکن و مراکز جدید را داشته باشند.
وی همچنین بر ضرورت استفاده از طرحهای ارسالی از سوی سازمان بهزیستی کشور و هماهنگی در اجرای برنامههای مشترک تأکید کرد. در پایان، مدیرکل بهزیستی خوزستان بر ادامه فعالیت خط مشاوره ۱۴۸۰ و اورژانس اجتماعی ۱۲۳ به صورت شبانهروزی تاکید کرد تا خدمات روانی، اجتماعی و فوریتهای مورد نیاز به شهروندان ارائه شود.
این سخنرانی جنبههای مهمی از مسئله مشارکت اجتماعی و نقش ساکنان در تحول محلهها را در بر میگیرد. مشارکت شهروندان در برنامههای محلهمحور میتواند منجر به ارتقای سرمایه اجتماعی شود و حلیقههای محلی را به شهربندی پایدار و سازمانیافته ای دگرگون کند.
ازاینرو، پیشنهادهایی برای حمایت از این تلاشها میتوان یکی از آنها تأکید بر ساختار سازی و مسئولیت دهی برای پروژهها باشد. ایجاد علایق تشویق ذهنی و اشتیاق برای شرکت در فرایند تشویق سایرین میتواند به نتایج بهتر و بخشی اشتراک دیگران در فرایند مشاركة بهزیستی کمک کند.