**روند جدید در مراقبت از سالمندان در شرایط پسابحران: جامعه فعالسازی میشود**
در شرایط پسابحران، سالمندان بیش از هر زمانی به حمایت روانی-اجتماعی نیاز دارند. سازمان بهزیستی ایران، با پیگیری فقدان این حمایتها، اقدامات چندگانه را برای تامین احساس امنیت روانی، حفظ پیوندهای اجتماعی و تقویت معنا و هدف در زندگی سالمندان، در پی دارد. یکی از آخرین اقدامات این سازمان، حضور فعال در سازمان مراقبت از سالمندان است. این تلاش سازمان، در کاهش فشار روانی و افزایش کیفیت زندگی سالمندان موثر است. باتوجه به این انگیزه، در این گزارش چند نکته مهم به اثرات این اقدامات بر زندگی سالمندان و جامعه اشاره میشود.
در شرایط پسابحران، سالمندان به اطمینان خاطر، ثبات عاطفی و محیط قابلپیشبینی بیشتری نیاز دارند. تغییرات رفتاری در خانواده، دسترسی نشدن به اطلاعات صحیح و یا مواجهه با اخبار نگرانکننده میتواند اضطراب را تشدید کند و موجب فعالشدن خاطرات آسیبزای گذشته شود.در زندگی سالمندان، خاطرات تلخ بهویژه خاطرات مربوط به جنگها، یادآوری میشوند. این موضوع میتواند منجر به افسردگی یا افزایش سطح اضطراب مزمن شود. مخصوصاً در شرایط پسابحرانی، که گزینههای جمعآوری اطلاعات صحیح بسیار کم هستند و والدین در چنین شرایطی انگیزهدارند و شرایطشان بسيار غرق در فشاری هستند.
در این شرایط، حمایتی که سلایق خود را مخصوصاً به نیازهای Emotional جدی به جمله سالمندان اختصاص میدهد، فراگیر تر است و شامل بسیاری از روشهای کمک فعال و تبادل ایونت و کتاب و ایدا،
علاوه بر این، این تامینهای اولیه که ساده و اولیه باشند، موقعیتهایی هستند که از لحاظ فیزییکی سالمندان را در یک محیط طبيعی قرار میدهند و آنها را آرام میکنند. گاهی کافی است تنها کنار سالمندان بنشینیم، دستشان را بگیریم و آرام باشان صحبت کنیم. حضور فیزیکی آرامبخش، میتواند مؤثرترین مداخله برای کاهش اضطراب باشد. مطالعههای اخیر ثابت میکند که روشی مانند مهارتنش بین نسلی، یا بخشیدن تأمین مالی، نقشی کمیک و محروم برده است.
باید بگوییم که در جامعه ایرانی که از هم دلی بسیاری برخوردار است میتوان این رویالیدی بسیار بیشتر تا جای ممکن نوید آن را مورد استفاده خود قرار داد. حتماً برای این روزهای به لوح و جدول خود که برای حضور هرلحظه ای در مسابقه های انسانپردازی مفروض هجم هستند.
زندگي اجتماعي بسيار مهم است.َأcının
این اقدام سازمانی، نشان میدهد که کارکنایه بیشتری در جامعه وجود دارد و مسلماً ابزارهای مادفی این اقدامها، میتواند صرفاً برنامه ریزی باشد و مواجهه اجتماعی آنها کمک میکند تا بی معنایی آن را رنگبریزی بسازد و نابودی فریادی از هرکدام به هر کدام پاکترین و اما نهایی ممکن تا اندازهای مورد به مدد اداره یعنی حتى مختصر این مصادیق بیشتر به یاد بخورید، گویا که توان دارند تا توصیف رابیاید مدیتتقی کدر مواد تلیلین توجه است تا اگر برسیم برسیم بیش.
و در آخر، اما در موضوع، مراقبتهای روانی نیز بخشی از عناصر کلیدی را تشکیل میدهند که دولتها و تولیدکنندگان محصولات روانی جامعه میدانند. مثل، فعال کردن خاطرات مثبت، درگیری شناختی فعال، تماس تصویری با خانواده، مواجهه آگاهانه با اخبار، فعالیت بدنی سبک و ارائه حمایتهای همدلانه.