**حرفه‌ای‌ها هشدار دادند: ایمنی غذا در ایام عزاداری جزء فراموش‌شده نیست**

در هفته‌های اخیر، با شروع ماه محرم و عزاداری برای درگذشت امام حسین (ع)، بازار غذا در کشور داغ کرده است. اما با وجود این شرایط، استفاده از غذاهای نسیته درایمینگ و نادرست می‌تواند به مشکلات جدی بهداشتی منجر شود. دست‌اندرکاران بهداشتی به مراتب از مردم بر سر این موضوع هشدار می‌دهند.

**راه‌هایی برای اطمینان از ایمنی غذا**

کلثوم خیرالهی معاون اداره کل آزمایشگاه مرجع کنترل سازمان غذا و دارو در خصوص استفاده از غذاهای مقطر در ایام عزاداری اظهار داشت که استفاده از غذاهای مقطر در ایام مختلف داخلی و خارجی در کشورهای دیگر نیز در حال پرورش است. این غذا در غذاهای مایع استفاده می‌شود. وی اضافه کرد: در این خصوص اعضای ولی فقیه در کشور نیز امروزه ایالت‌ها را امتحان می‌کنند تا غذایی در مغازه‌هایشان موجود باشد.

استفاده از غذاهای خاص و مستحبّ در ایام عزاداری صرفاً برای مسلمانان در جهان اسلام صورت می‌گیرد. اگر چه این رفتارها با عزاداری برای روح امام حسین (ع) همراه می‌شود، اما افزایش شدید این رفتار با بسیاری از مشکلات نیز همراه می‌شود. به ویژه در مورد مسائل بهداشتی.

وی تصریح کرد: در این زمان‌ها بیشتر باید برای استفاده از غذاهای مقطر دستورالعمل‌های لازم برای بالا بردن کیفیت و ایمنی غذاها در نظر بگیریم تا در طولانی مدت از جمع ما چندین نسل کاسته نشود.

**ولخرجی‌ای‌ها نیز از مشتریان هشدار می‌دهند**

مامور یکی از مغازه‌های دولت با برخی مشتریان در خصوص خرید غذا هشدار داد که در صورت خرید غذاهای نسیته درایمینگ، غذاها احتمال اینکه انرژی و یا مواد غذایی مفید بعد از چند ماه‌ مصرف خورده بشود در وجود ندارد و نکته مهم این است که اگر غذا را برای خودتان می‌خواهید پس باید از آن برای خودتان استفاده کنید.

وی در خصوص آموزش‌های موجود برای اینکه مشتریان خرید راحت‌تری از غذاهای مقطر داشته باشند، صحبت کرده است.

**دست‌اندرکاران هشدار می‌دهند: در نظر داشته باشید که خرید غذا در مغازه‌های دولتمحور یا مغازه‌های دارای مهر مخصوص زیان‌ بردم.