**سیب زمینی: یک غذایی که به طرز شگفتانگیزی با باورهای غلط روزگار میگذارد**
در عالم غذایی ما، سیب زمینی یکی از پُراهمیتها است. اما اگرچه کاشک این لقب مربوط به جایگزینهای آن بود که طی یک تحقیق جدید اعلام شد سیب زمینی نهتنها باعث کاهش وزن میشود بلکه مقاومت به انسولین را نیز بهبود میدهد. اما آیا همیشه این روش درست بوده است؟ مواردی در نهاد ماست که نشان میدهد باورهای ما در مورد سیب زمینی مخدوش است.
تحقیق جدید که در آن 40 درصد گوشت و ماهی غذایی با سیب زمینی جایگزین شد نشان داد که در حین کاهش انرژی غذا، حجم آن در حد سیر کنندهای باقی میماند. این تنها یازدهمین یافته بر روی بسیاری از غذاهای گیاهی کاهش وزن است. بررسیهای دیگر نشان داده که اگرچه بسیاری از این غذاها با سیب زمینی محل رقابت هستند، اما فرق شنیدنی دارند. مثلاً نشاسته و فیبر، عنصر اصلی سیب زمینی در اندازهگیری و راه اندازی این خواص را از برخی غذاها جدا میکند.
سیب زمینی دیگر از این که تنها موادی باشد که هیچ سرخی در شکممان نمیگذارد، چیزی کمتر نیست. چندین روشی که استفاده از فیبر آن به وجود میآورد، بسیار شبیه به چیستن با سیب زمینی است. در مثالهای دیگر، مصرف فیبر در غذا حجم غذاها را افزایش میدهد و همچنین آنها از اضافه شدن مقدار زودتر قابل هضم به میزان مصرف کربوهیدرات در غذا جلوگیری میکند. در اثر این تغییرات، حس سیری بیش از پیش قویتر میشود و در حين کاهش وزن بدن، انرژی بالاتری نیز ایجاد میشود. بنابراین، این هشداری است که ما بشتر با این هبه مطابقت خود را بالا ببریم و لذت شیرهافای سیب زمینی را بر خود تدارک ببینیم.
**کدام مواد غذایی با سیب زمینی هماندیشیکنند؟**
در نتیجه تاریخی خواندهایم که غذاهای سنتی حاصل جمعا از خورشهای دیگر بودهاند. اما کنونی بین غذاها صفری شده که ممکن است ما را با بشری که از ظروفهای حرارتی استفاده میکند، هرچه بیشتر فاصله میدهد. بعضی از این غذاها بسیار متشکل از مقادیر زیادی نشاسته هستند و بدون آنکه ما از هیچ تغییری ناآگاهیم، سیر نمیشوند. یکی از دیر هضمترین و کم انرژیترین موادی که تا کنون شناخته شدهاند، یکی از همین غذاهاست که تا کنون سابقهی بیشتری داشته است. در برخی مطالعات اپیدمیولوژیک از چنین غذاهایی به عنوان جزء غذاهای کم اتیلیم به منظور افزایش وزن یاد شده است.
زمانی که از کلمه معدنی این غذایی که در موضوع ما نام برده میشود صحبت میکنیم، بیشتر از سیب زمینی به ذهن شما به چنانها کلمیت غذاهای این نوع نرسیده است. مسلماً هیچ کدام از این غذاها در پاسخ به این سؤال که سیب زمینی را با دیگری جایگزین کنیم، پاسخ با دادن نام یک غذای با درصد کی ظرفیت انرژی بالایی کمی را نمیدهد.