سازمان غذا و دارو ایران به تکامل سامانهها و سیستمهای مرتبط با صدور گواهی بهداشت صادرات فراوردههای غذایی، آشامیدنی و محصولات کشاورزی می پردازد.
نامه نویس خواهان مروری بر تلاشهای انجام شده در این زمینه شده و میگوید: در سال گذشته، تلاش شده است تا از بستر الکترونیکی در ارائه خدمات استفاده شود و ثبت فراوردههای غذایی و آشامیدنی را به صورت هوشمند و الکترونیکی برقرار کردن. به این منظور، سطح قابلتوجهی از دیتابیس این فراوردهها در سامانه تکمیل شده است و به زودی این سامانه بهصورت کامل در اختیار همه شرکتها و دانشگاهها قرار میگیرد و مسئولان فنی نیز میتوانند بهصورت آنلاین درخواست پروانههای خود را تهیه و ارسال کنند.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه صدور گواهی بهداشت صادرات فراوردههای غذایی، آشامیدنی و محصولات کشاورزی، افزود: شرکتهایی که فعالیت صادرات به کشورهای دیگر را دارند، میتوانند برای دریافت گواهی بهداشت، در صورت نیاز، وارد این سامانه شوند و بهصورت آنلاین و برخط این گواهی را دریافت کنند. این گواهی دارای اعتبار رسمی و بینالمللی است و قابلیت ارزیابی و استعلام در سایت کشورهای مقصد را نیز دارد.
مدیرکل امور فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: کشورهایی مانند ژاپن، آمریکا، اتحادیه اروپا و استرالیا از جمله کشورهایی هستند که نظامهای نظارتی بسیار پیشرفتهای دارند و میتوان گفت کشور ما جزو کشورهای پیشرو در این حوزه است که این سامانه را تأیید و عملیاتی کرده است.
وی از تدوین ضوابط برچسب الکترونیک خبر داد و گفت: در حال تدوین ضوابط مربوطه هستیم و در صورت نهایی شدن این ضوابط، این امکان فراهم خواهد شد که شرکتهایی که تمایل دارند، بهصورت اختیاری برچسبی را روی محصولاتشان درج کنند که حاوی یک اسکن (کد QR یا مشابه آن) باشد؛ به این ترتیب، چه مصرفکننده و چه سیستمهای نظارتی میتوانند با استفاده از این برچسب، به تمام اطلاعات مرتبط و اختصاصی محصول، بهصورت دقیق و شفاف دسترسی پیدا کنند.
ابتدای این نامه، عبدالعظیم بهفر مدعی شد: غذا را اولین دارو دانست که با غذا میتوان از بسیاری از بیماریها پیشگیری کرد. اینکه اینکه برای ساخت این دارو از چه موادخاصی استفاده شود باید آن باوش مصنوعی باشد تا در مهلت کافی مسائل تعریف شود.