در راستای پیشگیری از معلولیتهای شنوایی نوزادان، همایش برنامه غربالگری شنوایی نوزادان در سطح استان خراسان شمالی با هدف افزایش آگاهی و تغییر ذهنیت جامعه برگزار شد. این همایش که در مورخه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ در شهرستان بجنورد برگزار شد، شماری از کارشناسان، متخصصان و ناظران بهداشتی در آن حضور داشتند.
دفتر پیشگیری از معلولیتهای معاونت امور توانبخشی در این همایش تعدادی از کارشناسان، متخصصان و ناظران بهداشتی را تحت خطاب قرار داد تا در مورد اهمیت غربالگری شنوایی و آمار برنامه و خدمات سازمان بهزیستی صحبت کنند.
جعفری، مدیرکل بهزیستی استان، در این همایش به ارائه گزارش از اقدامات سازمان بهزیستی پرداخت. وی با اشاره به اهمیت غربالگری شنوایی نوزادان گفت که این برنامه میتواند به صرفهجویی در هزینههای درمان و منابع انسانی کمک کند. همچنین وی افزود که غربالگری شنوایی از مدتها پیش در برنامههای سازمان بهزیستی قرار دارد و تاکنون ۱۰۰ مورد کاشت حلزون برای افراد دارای اختلال شنوایی انجام شده است.
مدیرکل بهزیستی استان همچنین در این همایش تاکید کرد که خانوادههای نیازمند میتوانند از خدمات غربالگری و مداخلات درمانی برخوردار شوند و ارتباط مؤثر با دانشگاه علوم پزشکی در تحقق این دستاورد نقش مهمی دارد.
دکتر دلشاد، معاون بهداشتی علوم پزشکی خراسان شمالی، در این همایش به تأکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام اختلالات شنوایی اشاره کرد. وی افزود که تمامی نوزادان باید تا پیش از یک ماهگی غربالگری شوند تا پیش از سه ماهگی مشکلات شناسایی شده و تا ششماهگی تحت درمان قرار گیرند. این بازه زمانی طلایی و حیاتی برای حفظ سلامت نوزاد تا پایان عمر است.
در این همایش همچنین دکتر میثم بابایی، فوقتخصص مغز و اعصاب کودکان، به تبیین اپیدمیولوژی اختلالات شنوایی، عوامل خطر و تبعات آن پرداخت. وی با تأکید بر نقش آموزش و پیشگیری، به مراقبان و سفیران سلامت توصیه کرد که ریسکفاکتورها را بهدرستی شناسایی و خانوادهها را به اقدام زودهنگام تشویق کنند تا بتوانند از پیامدهای جدی اختلالات شنوایی پیشگیری کنند.
در این همایش، هدی تونی، رئیس کانون شنواییشناسان خراسان شمالی، ضمن تشکر از اداره کل بهزیستی در خصوص حمایتها و اجرای برنامه صحبتهایی داشته و به اهمیت تستهای شنوایی نوزادان اشاره کرده است.
همچنین روحالله یزدانی، مدیر گروه مبارزه با بیماریها در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، در این همایش به تشریح گامهای اجرایی برنامه نظام مراقبت گوش و شنوایی پرداخت و تأکید کرد که این برنامه تنها به غربالگری نوزادان محدود نمیشود، بلکه نظامی گسترده است که از غربالگری آغاز شده و تا مراحل مراقبت، درمان و پیگیری را دربرمیگیرد.