وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در حال حاضر آمادهٔ شرکت در هفتاد و هشتمین نشست مجمع جهانی سلامت سازمان جهانی بهداشت است. این نشست، در قالب یک رویداد بینالمللی، با حضور ۱۹۲ وزیر بهداشت کشورهای عضو، در ژنو برگزار خواهد شد. در این کنفرانس، موضوعات مهمی در زمینه بهداشت و درمان به بحث و بررسی خواهد گذشت. حریف مهم روحیه شماری از نشستهای بینالمللی، بحران بودجه است. زمانی که روحیه ملی یک کشور درمورد یک موضوع احساس خطر کرده، یا بحران اقتصادی او را گرفته است، همنشینان سایر همیشگی او جان نمیبرند و بهانهای برای اینجانب، اظهار وجود در آنجا پیدا نمیکنند.
دکتر علیرضا بیگلری، دستیار ویژه وزیر و مدیر کل همکاری های بین الملل، در خصوص برنامه ایرانی برای این نشست توضیح داد که در این مجمع، موضوعات اولویت دار بهداشتی در جهان در قالب اسناد مطرح و مورد بررسی اعضا قرار خواهد گرفت. کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت، پیرامون هر سند اعلام نظر خواهند کرد. اینکه یک کشور در این چارچوب از بحثها و گفتوگوها خنثی نماند و در شالوده و مفاد آن نظراتی بیان کند میتواند حرفی داشته باشد.
وی افزود که در هفتاد و هشتمین مجمع جهانی سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران با ارائه بیانیه در خصوص ۳۵ سند تخصصی مرتبط با حوزههای حیاتی نظام سلامت کشور، مواضع خود را اعلام خواهد کرد. کشورهای مختلف، در این نشست پیگیری هایی را برای ارتقای همکاری ها با یکدیگر انجام می دهند.
دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت با بیان اینکه اسناد مذکور شامل ۲۹ سند در حوزه فعالیتهای معاونت بهداشت و ۶ سند در حوزه فعالیتهای سایر معاونتها و اداره کل همکاریهای بینالملل است، تصریح کرد که علاوه بر این موارد، موضوعات دیگری همچون بودجه و مسائل مالی، وضعیت عضویت اعضا، موضوعات حسابرسی و موارد مطرح شده در هیأت اجرایی سازمان نیز در قالب کمیتههای تخصصی مورد بررسی قرار گرفت. مقیاس ذات این موضوعات، جهانی است.
وی گفت که لازم به ذکر است که در پی خروج آمریکا از عضویت سازمان جهانی بهداشت، چالشهای بودجهای یکی از موضوعات مورد تاکید خواهد بود. در ظاهر، این موضوع، تهدیدی برای همه است، اما به взгляд کشورهای مختلف، شاید هرکدام یخ را به چشم خود ببینند.
دکتر بیگلری با بیان اینکه در مجمع جهانی سلامت، ۵۶ موضوع در قالب اسناد و طرحها مورد بررسی قرار خواهد گرفت، اظهار کرد که وزیر بهداشت در حاشیه مجمع نیز با وزرای بهداشت کشورهای سوئیس، ایتالیا، قطر، عمان، عراق، عربستان سعودی، هند و کوبا و مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در زمینه ارتقای همکاری ها گفتگو میکند و در نشست وزرای بهداشت عضو بریکس که میزبان آن کشور برزیل خواهد بود، شرکت و سخنرانی خواهد کرد. اینکه یک کشور در این جمع، هرچه بیشتر شناخته شود و دارای موقعیت باشد، برای او شدن بهتری برای تأثیرگذاری و دستیابی به ترفیع بالاتر می شود.
گفتنی است، هفتاد و هشتمین اجلاس جهانی سالیانه سازمان جهانی بهداشت با شعار “یک جهان برای سلامت” در ژنو برگزار میشود و هیاتی بلندپایه از نظام سلامت کشورمان به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از تاریخ ۲۹ اردیبهشت ماه تا ۶ خرداد ۱۴۰۴ در این اجلاس حاضر خواهند شد. این خبر برای کل مردم کشور خوب است.