رویداد سراسری همیاران سلامت روانی اجتماعی ایران: شاخص‌های مهم با برمبنای رویکرد مشارکتی و جامعه‌محور

رویداد دو روزه‌ای با هدف ارتقای فعالیت‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در سطح محلی، با حضور کارشناسان و تسهیل‌گران از ۳۱ استان کشور و جمعی از فعالان حوزه سلامت اجتماعی، در حال برگزاری است. این رویداد بخشی از برنامه «همیاران سلامت روانی اجتماعی» است که از سال ۱۳۷۵ آغاز شده است.

برنامه همیاران سلامت روانی اجتماعی با رویکردی جامعه‌محور و علمی، به منظور گسترش مشارکت مردم محلی در فرآیندهای شناسایی، برنامه‌ریزی، مداخله و ارزیابی در سطح محلی، با حمایت تسهیل‌گران آموزش‌دیده، تلاش می‌کند. هدف اصلی این برنامه، حرکت به سوی بهره‌گیری از ظرفیت‌های اجتماعی مردم در مقابله با آسیب‌ها و ارتقای تاب‌آوری و سرمایه اجتماعی است.

شبنم میربیگی، مدرس دوره، بر اهمیت مشارکت جامعه محلی در اثربخشی برنامه‌های اجتماعی تاکید کرد و افزود: همیاران سلامت روانی اجتماعی، نمایندگان رویکرد مشارکتی هستند و به عنوان حلقه اتصال میان مردم و نهادهای حمایتی نقش ایفا می‌کنند. این برنامه با تکیه بر توان داخلی جوامع محلی و تسهیل‌گری نیروهای متخصص، به دنبال انجام فرآیندهای مختلف به دست خود مردم است.

میربیگی امیدواری کرد که با تقویت این برنامه‌ها، شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی در سطح کشور باشیم. همچنین با اشاره به اینکه این گردهمایی فرصتی برای تبادل تجارب استانی، تحلیل نقاط قوت و چالش‌ها و ارتقای مهارت‌های تخصصی کارشناسان فراهم کرده است، تاکید کرد که این رویداد به صرفه‌جویی در منابع و اتخاذ مداخلات مؤثر و پایدار می‌انجامد.

همچنین در این رویداد، یادآوری شد که همیاران سلامت روانی اجتماعی، گامی نوین در مسیر نوآوری‌های مستدام سلامت روانی اجتماعی، هستند که در غالب گسترش مشارکتی، به به بینش‌ورزی فراگیر و تعیین رویکرد هم‌اندیشی کلان برای به سوی توسعه رفاه اجتماعی در سطح کشور می‌انجامد.

علاوه بر این، هم‌اینک طرفداران وطن‌پرستی، حمایت از این فعالیت‌ها را که هرکدام منجر به عرضه بومی می‌شود، به دقت مدنظر قرار دهند تا سطح سلامت ملی، به مراتب در تراز سراسری کمیاب dünyanın آشکار شود.

در این میان، از راه‌اندازی جامع برنامه‌های ریز و درمولأهن حوادث مشروع، آگاه باشند و با املبانی پایان یک بپذیرند، کمتر اعتراضی وجود نخواهد داشت.
برنامه‌های حمایتی فقط در حال توسعه هستند و از یک راه حل قطعی عقب‌مانده ندارند.