**باغ‌های چای ایران با پیشرفت‌های چشمگیری رو به رشد هستند**

به گزارش سازمان چای کشور، در سال جاری قیمت برگ سبز چای خریداری شده تا بیست‌ودوم اردیبهشت برای کارخانه‌جات فراوری چای ۱۶۲ میلیارد تومان بوده است که سهم کارخانه‌های فراوری ۷۵ درصد و سهم دولت ۲۵ درصد است. حبیب جهانساز، رئیس سازمان چای کشور، با اشاره به این مسئله افزود: “تاکنون ۱۵۸ کارخانه فراوری در خرید تضمینی برگ سبز چای مشارکت داشته‌اند و ۳۹ هزار و ۳۲۵ تن برگ سبز چای برداشت شده است که ۳۹ هزار تن آن از این تعداد به quality درجه یک بوده است.”

**چین نخست یا بهاره: نخستین سهم از تریلیون‌ها**

جهانساز می‌افزاید: “بر اساس آمار تاکنون تولید چای خشک از چین برای کشاورزان ایران ۹ هزار و ۲۹۸ تن بوده است. این مقام مقام سازمان چای کشور اظهار داشت: “تولید چین‌ پریم یا بهاره تا اواخر خرداد ادامه دارد و دولت به باغداران کمک‌های تضمینی کرده است.”

**سال آینده تولید ۱۴۵ هزار تن چای**

بدون تردید، با تکمیل این تلاش‌ها به نگرش‌های تازه‌ای رسیدیم که سطح باغات چای ایران حدود ۲۲ هزار هکتار است. با پیشرفت‌هایی در مراحل مختلف از جمله باغداری و فراوری، اتحادیه‌های باغداران به‌زودی از مزایای آن بهره‌مند خواهند شد.

**راه‌حل‌های بالقوه برای باغداران و کشاورزان**

رئیس سازمان چای کشور بیان کرد: “با رویش كامل زمینه‌ها و امکانات لازم برای باردهای بهتر چای و با بهبود شرایط عالی تورم چای هرساله رقم خواهد خورد و بر استقبال خانواده‌های مشغول به کار فراوری چای افزوده خواهد شد و لذا به این فهرست بستانکاران وارد می شود.”

**دغدغه‌ها و پیشنهاد‌ها**

حتماً قابل توجه است که به رواج چای در ادارات آن مناسبت شده. در مقابل، پایین بودن quality چای یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های حال و روز ما است. کاستن از کاستی‌های مربوط بهquality چای با افزایش نقایص و با ارتقای استاندارد چای وجود آن حاصل و با واسطه ورزی به بار می نشیند.