به گزارش سلام نو، میتوان گفت که میزان نیترات در هندوانه تولیدی ایران به غلظت یک ششم حد مجاز رسیده است. این حجم نسبتاً جزئی درآزمایشها در مقایسه با کل هندوانه تولیدی ایران بهدست آمده است.
حسین اصغری، مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی، در برنامه تلویزیونی، همچنین افزود که برای رشد گیاهان به سه عنصر پتاس، ازت و فسفات نیاز است. در بین این عناصر، بخشی از ازت مصرفی در محصولات مانند سیبزمینی، گوجهفرنگی و پیاز ذخیره میشود. با انجام نمونه برداری توسط موسسه خاک و آب از محصولات سبزی و صیفی، بهنظر میرسد که هیچ مشکلی در Produkter آنها وجود ندارد.
در مورد بالابودن نیترات در هندوانه تولیدی، اصغری گفت که در آزمایش ۴۳۳ مورد انجام شده، میزان این آنیون تنها یک ششم حد مجاز بود. وی همچنین اضافه کرد که برای مقابله با افزایش بیش از حد ازت در کود، تامین کود توسط وزارت جهاد کشاورزی بر مبنای هکتار در سامانه رسمی رخ میدهد.
بر اساس آمارهای سال گذشته، با ارزش ۱.۴ میلیارد دلار، بیش از ۴ میلیون تن سبزی و صیفی به ۱۸ کشور دنیا صادر شده است. در بین این کشورها، قوانین و آزمایشات خاص خود را دارند. این نشان میدهد که خریداران علاوه بر رصد پروژهای ما، رصد خود را انجام میدهند.
وی در ادامه بیان کرد که افزایش نیترات در هندوانه توسط رسانهها به نحوی مطرح شد. به عقیده وی، این موضوع به دلیل تبلیغات تجاری و رقابت در فضای مجازی بوده است. از این رو احتمال اینکه این اتفاق یک شعرست، وجود دارد.
با توجه به اقلیم خاص ایران، دانش کشاورزان و بهرهمندي از آفتاب، طعم و مزه هندوانه در این کشور متفاوت با دیگر کشورهاست. هندوانه زرد ایرانی، به دلیل اصلاح انجام شده، از نوع هندوانههای دیگری است.