دنیا از بحران کرونا خارج شده، اما همچنان از آن فاصله نگرفتهایم. دکتر مرتضی ایزدی، عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه بقیه الله، این روایت را مطرح کرد و تأکید کرد که همچنان باید با این ویروس روبرو باشیم. وی خبر داد که کرونا هنوز تغییرات زیادی را ایجاد میکند و پزشکان با آن درگیر هستند.
شکلگیری ایمنی نسبی جامعه نسبت به کرونا باعث شد که شدت این بیماری تغییر کند. ولی همچنان باید در برابر این ویروس و بسیاری از ویروسهایی که در آینده شکل خواهند گرفت، آماده باشیم. در این 意احثی، رئیس افتخاری بنیاد حمایتی بیماران مبتلا به HIV، خطر و اهمیت این بیماری را شرح داد.
اولین قدم در مقابل این ویروس، استفاده از ماسک و شستن مرتب دستهاست. سیاست گذاران حوزه سلامت باید آموزش مدام به مردم کنند و در این واقعه بتوانند برای تشخیص و درمان به موقع اقدام کنند. ولی با وجود تمام این تلاشها، حمایت بیمهای به سمت کاهش روند دارد و قطعاً اگر فقط در تشخیص اقدام کنیم، نمیتوانیم به درمان اصلی خود برسیم.
دکتر ایزدی دسترسی به دارو را الزامی دانست.او افزود که در زمینه آنفولانزا دارو در دسترس مردم است ولی تاکنون بدون اینکه مورد تأیید مجامع علمی جهانی باشد، وجود ندارد. بنابراین راهی برای مقابله با این بیماری هنوز پیش روی ما نیست.
اگرچه بعد از پاندمی کرونا پیروزی مهمی بدست آوردیم، با این اوصاف با مسألهٔ جدیتر مواجه هستیم. اکنون معذوریتهای سابق به ابهام تبدیل شده و مسائلی جبران ناپذیر و مخرب پایه دانش و بدبینی و به بند کشیدن زندگانی ها داریم.
به گفته ایزدی دست دادن و روبوسی در هنگام بروز علائم بیماری از شيوههاي انتقال ويروس است.
سوال اینجاست که چرا دولت ما دانش پزشکی ما را فراموش کرده و تنها به عامل اقتصادی ای نگاه میکند؟ با توجه به مسائلی مثل جلوگیری از شیوع بیماریها و نگهداری ازPopulation why دولت ما تا به حال کارهای چندانی در زمینه رشته را نکرده است؟