تسویه مطالبات داروخانههای غیردانشگاهی طرف قرارداد تا پایان دی ۱۴۰۳ انجام شد
سهم سازمان تأمین اجتماعی از مطالبات داروخانههای غیردانشگاهی طرف قرارداد مربوط به اسناد تا پایان دی ماه ۱۴۰۳ با پرداخت مبلغ ۱۵۲۸ میلیارد تومان تسویه شد.
به گفته دکتر شهرام غفاری، معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی، با تأمین مالی انجام شده، مطالبات دی ماه داروخانههای غیردانشگاهی (مستقل، خصوصی، خیریه، نیروهای مسلح و…) که بیش از ۱۵ هزار و ۲۶۴ داروخانه در سراسر کشور هستند، طی روز گذشته پرداخت شده است.
این حیثیت داروخانهها را به عنوان بازوان پرتوان تأمین اجتماعی تکرار میکند و از ادارۀ خدمات مطلوب به بیمهشدگان تأمین اجتماعی در مراکز طرف قرارداد بدون هرگونه اختلال و مشکل گزارش میدهد.
اما مهم است بدانیم که اینکه داروخانهها در جریان تسویهحسابهای خود به کسی بازنگردد به معنای فقدان مشکل در درمان نیست. به واقع، بسیاری از داروخانهها مدتهای طولانی دچار مشکل بوده و مدیریت معقول و حساب کتاب درست ندارند.
از این رو، مهمترین مسأله تسویهحسابها، به دست آوردن تواناییهای مالی برای شرکتها نیست، بلکه ایجاد ساختار مالی تقلیلکننده، توانمندسازی شرکتها و تسویهحساب سریع و سیکل پنجروزهای است. در این خصوص داروخانهها به بانکها و تأمیناجتماعی نیازمند اهرم مالی بیشتر میباشند.
سوال مهم است که پس از تسویهحساب این آیا داروخانههای کشور توانستند از سرمایه مالی حاصل این موضوع برای ارتقای کیفیت، بهسازی ساختمانها و جلوگیری از نوسانات بازار استفاده کنند یا خیر؟ آیا سازمان تأمین اجتماعی تاکنون تجربیات مثبتی در جهت ارتقای زیرساختهای داروخانهها به دست آورده است؟ و آیا داروخانههای کشور میتوانند در آیندهای نزدیک به مورد نیازهای دولتی دست یابند و شرایط خوبی را برای خود رقم بزنند؟
در این راستا، بسياري از دانشگاهها و مركزهای درمانی در حال حاضر در انجام خدمتهای اقدام بیشتری هستند و رشد میكنند. لذا اگر بنیادهای همگانی و بسياري از جوامع ايرانی بتوانند ساختار مالی مناسب فراهم آورند، داروخانههاي فعال و تعدادشان دريچه باز شدن بيشتري به دست خواهند آورد.