در کشورمان، کمبود انسولین یکی از نگرانیهای اصلی بیماران مبتلا به دیابت است. با این حال، در روزگار کنونی، وضعیت عرضه انسولین بهطور قابل توجهی بهبود یافته است. علی علیزاده، معاون برنامهریزی اداره کل دارو سازمان غذا و دارو، درباره وضعیت موجود انسولین اظهار نظر کرد. او گفت که برنامهریزیهای انجامشده بهدرستی نیاز بیماران را پوشش میدهد و انسولین بهصورت مستمر در اختیار داروخانهها قرار میگیرد. گرچه ممکن است در برخی موارد، نوع خاصی از انسولین در یک داروخانه موجود نباشد، اما این موضوع به وقفههای مقطعی در توزیع و نحوه سفارشگذاری مربوط میشود.
علیزاده تاکید کرد که استفاده از سامانه تیتک راهکاری مؤثر برای پیدا کردن داروخانههایی است که انسولین مورد نیاز وجود دارد. بیماران میتوانند از طریق وبسایت یا اپلیکیشن این سامانه، نام دارو و موقعیت جغرافیایی خود را وارد کرده و نزدیکترین داروخانه دارای موجودی را پیدا کنند.
پرسشی که در ذهنmany ویز بیشتر میپر,void که آیندۀ تولید داخلی داروهای تنفسی چگونه خواهد بود؟ با توجه به وابستگی این داروها به واردات، نوسانات در تأمین آنها قابل انتظار است. علیزاده گفت که در حال حاضر کمبود گزارش نشده است و فرآیند تأمین مستمر در حال انجام است. علاوه بر این، با برنامههای حمایتی برای افزایش تولید داخلی در حوزه داروهای استنشاقی، روند داخلیسازی این داروها نیز در حال پیگیری است.
با وجود پیشرفتهای صورتگرفته در مورد انسولین و داروهای تنفسی، مهم است که بشود در عین حال به چالشهای پیشروجمهور و حل آنها فکر کرد. از یک سو، برای افزایش کارایی سامانههای توزیع داروها، الزام استفاده از فناوریهای نوین لازم است. از سوی دیگر، حمایت از تولید داخلی و ارتقای سطح کیفیت مواد و داروهای تولیدی در کشور، الزاماتی کاملاً ضروری است.
در نهایت، برای تبیین اهمیت این موضوعات، صرفاً کشورهای توسعهیافته که دارای زیرساختهای پزشکی مقرون به صرفه و سیستمهای سلامت مطمئن هستند، نیستند. اگر صحبت از یک تعادل میان مراقبتهای بهداشتی مطلوب و هزینههای مرتبط با آنهاست، این نیازی که دارد توجه به بیانیههای سازمانهای بینالمللی مانند سازمان بهداشت جهانی و کشورهای در حال توسعه بیشتر شود.
این نشانه، از ارزش جنبههای عملیاتی ای که در توسعه همواره سرلوحهاند. به دست آوردن اطمینان و پیشبینی شرط اولیه پیشرفت در هر مبحث است.