در امشب به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فهرست رسمی کالاها و خدمات آسیبرسان به سلامت را برای اجرا در سال ۱۴۰۴ ابلاغ کرد.
اعلام فهرست کالاها و خدمات آسیبرسان به سلامت در خطاب به وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش، وارده در تاریخ ۱۴۰۳/۰۵/۲۳، با استناد به ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و بند (ج) ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، تهیه و بهروزرسانی شده است.
در متن این نامه آمده است که کالاهای مندرج در فهرست بهدلیل دارا بودن ترکیباتی نظیر چربی ترانس، نمک، شکر و مواد نگهدارنده، از عوامل اصلی بروز بیماریهای غیرواگیر مانند چاقی، فشار خون، دیابت و بیماریهای قلبی محسوب میشوند.
به همین دلیل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از مسئولان خواسته شده در بوفههای مدارس، دانشگاهها و مراکز اداری از عرضه این اقلام خودداری کنند.
کالاها و خدمات آسیبرسان اعلامشده عبارتند از:
– انواع سوسیس، کالباس، ژامبون
– سمبوسه و فلافل آماده
– نوشابههای گازدار و انرژیزا
– نوشیدنیهای میوهای (با کمتر از ۲۵٪ آبمیوه)
– پودرهای نوشیدنی فوری
– فرآوردههای یخی خوراکی
– روغن نیمهجامد
– سس مایونز
– انواع چیپس و اسنکهای سیبزمینی سرخشده
– شیرینیهای تر
– تافی، شکلات کاکائویی، آبنبات
– سیگار و کلیه محصولات دخانی
– فرآوردههای آرایشی برای تاتو، طراحی پوست، رنگ مو، مواد فرکننده و صافکننده
– خدمات کاشت ناخن و برنزهسازی پوست
نکتهای دیگر اینکه، بر اساس قانون، عرضه و تبلیغ این کالاها و خدمات در همه رسانهها و فضاهای عمومی ممنوع است و هرگونه تولید یا واردات آنها مشمول پرداخت عوارض سلامت تا سقف ۱۰ درصد ارزش کالا خواهد شد.
عوارض دریافتشده پس از واریز به خزانه، به دستگاههای اجرایی مربوطه برای اقدامات پیشگیرانه اختصاص مییابد.
در سالهای اخیر با فزونی مشکلات بهداشتی و تجمعی، موضوع امنیت غذایی و آلودگیهای غذایی با جدیتری مورد توجه قرار گرفته است.
با توجه به استناد وزیر بهداشت به قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و فصل مربوط به بیماریهای غیرواگیر، در اولویت قرار دادن موضوع امنیت غذایی بهویژه کاهش مصرف کالاهای آلوده و دانهبردار در سالهای آینده و پوشش تمام دستگاههای اجرایی در این domaine ضروری به نظر میرسد.
چه نکاتی را میتوان در این خصوص به وزیر بهداشت تقاضا کرد؟
-VERN WHAT منها