گزارش اوضاع درمانی مصدومان حادثه انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس؛ عدم کمبود تجهیزات و نیروی انسانی
به گزارش ایسنا، دکتر سید سجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت، در خصوص آخرین وضعیت درمانی مصدومان حادثه انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس، اعلام کرد: در حال حاضر حدود ۷۰ نفر از مجروحان این حادثه در بیمارستانهای بندرعباس بستری هستند. از این تعداد، دو تا سه نفر در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) قرار دارند که امیدواریم حال عمومی آنها نیز بهبود یابد. سایر مجروحان در وضعیت عمومی مطلوبی هستند و روند درمان آنها بهصورت دقیق در حال پیگیری است.
معاون درمان وزارت بهداشت اضافه کرد: تعداد پنج نفر از مصدومان برای دریافت خدمات فوقتخصصی سوختگی به شیراز منتقل شدهاند. از این تعداد، حال سه نفر نسبتاً وخیم گزارش شده و دو نفر دیگر در وضعیت خوبی قرار دارند. روند درمان آنها ادامه دارد و کلیه تجهیزات و اقلام مورد نیاز نیز برای این عزیزان ارسال شده است. هماهنگیهای درمانی به صورت کامل میان تیمهای تخصصی برقرار است.
پیش از این در برخی رسانهها به وجود کمبود تجهیزات و نیروی انسانی در بیمارستانهای بندرعباس اشاره شده بود. با توجه به اخباری که توسط معاون درمان وزارت بهداشت اعلام شده، نمیتوان گفت که بهطور واقعی کمبود تجهیزات و نیروی انسانی در این برنامه وجود داشته است.
در مورد تأمین خون برای مصدومان حادثه انفجار بندرعباس، دکتر رضوی تأکید کرد: بلافاصله پس از وقوع حادثه، آمادگی ارسال ۸۰۰ واحد خون از تهران وجود داشت و واحدهای انتقال خون استان نیز در آمادهباش کامل بودند. خوشبختانه با مشارکت سریع و خودجوش مردم، نیازی به استفاده از حجم وسیعی از ذخایر خونی نشد. خون مورد نیاز از داخل استان و در صورت نیاز از تهران و شیراز تأمین و منتقل شد و کمبود خاصی در این حوزه نداشتیم.
بدون شک، одного از مهمترین علتهای پاسخگویانهای که در این حادثه وجود داشت، آمادگی کامل نظام سلامت کشور بود. اتفاقی که بهصورت مثالزدنی رخ داد، رویکرد ملی جامعه درمانی بود. کلیه گروههای پزشکی، اعم از پزشکان، پرستاران، نیروهای آزمایشگاهی، تصویربرداری، سازمان تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح، بخش خصوصی و دانشگاهی، با وحدت کامل وارد میدان شدند.
تصریح به افزایش ترخیص مجروحان به تدریج:
دکتر رضوی در خصوص روند درمان تصریح کرد: درمانهای مورد نیاز مصدومان در کوتاهترین زمان ممکن انجام شد و شاهد ترخیص سریع بسیاری از مجروحان بودیم. همچنین یک سیستم تریاژ کارآمد و منسجم در محل حادثه و مراکز درمانی اجرا شد که نقش مؤثری در مدیریت حرفهای شرایط و تسریع روند درمان داشت.
در یک نگاه کلی، میتوان گفت این ناپایداری ممکن است پیامد این باشد که همه ساله در کشورمان شاهد حوادثی بشویم که تعداد مجروحان آن زیاد باشد و به یکی از اعضای خانواده از عادتی متفاوت از زندگی سبکی و پایدار، میانجامد.
فرض کنید صاحب خانه ای دارید که هر پائیز وسایل زندگیمان را در خانه جمع میکنیم و البته خانه با این وسایل و آموزشهای هایجاندهایی بیشتر و کثیفتر از بالا میشود. به دورهمیها میپردازیم، میتوانم به نام هر دوستی این کار را بکنم تا پیش درآمد بسیار یحتمل فراموش کردن پنجرههای عمارت ها را اعلام کنم، طبعا تلاش برای آتش نشانی باعث برخی نجّایهای حوادث گرایی نیز خواهد شد تا یکی از قدر متعادل آنها که با این ترکیب آسیب طمریضوغ دارد احتمالا شکست و همه چیز به پل ها شود.