به تعبیر سید معبودی، اگر صنعت داروسازی ایران با برنامه‌ریزی دقیق از مزایای صادرات استفاده کند، می‌تواند ضمن ارزآوری و افزایش فروش، امکان تأمین مواد اولیه از محل صادرات و کاهش قیمت تمام‌شده را فراهم کند. او همچنین چالش‌های موجود در مسیر صادرات دارو را مورد بررسی قرار داد و گفت: در این حوزه علاوه بر رعایت الزامات رگولاتوری کشورهای مقصد، رقابت با محصولات دارویی وارداتی از کشورهای مختلف یکی از چالش‌های اصلی است.

با این حال، داروهای تولیدی ایران به لحاظ قیمت با داروهای اروپایی و از نظر کیفیت با داروهای هندی رقابت‌پذیر هستند. معبودی در ادامه به رشد چشمگیر صادرات دارو در سال گذشته اشاره کرد و افزود: در این سال میزان صادرات داروهای ایران به حدود ۸۴ میلیون دلار رسید که نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد نشان می‌دهد. همچنین داروهای ایرانی به بیش از ۴۰ کشور صادر شده و عمان، عراق، روسیه، افغانستان، امارات متحده عربی و تاجیکستان از مهم‌ترین مقاصد این صادرات هستند.

وی تأکید کرد که حمایت از صادرات دارو می‌تواند نقشی مؤثر در تقویت اقتصاد کشور و بهبود تراز تجاری ایفا کند. سازمان غذا و دارو با هدف توسعه صنعت داروسازی کشور و تقویت حضور ایران در بازارهای جهانی، همچنان از تولیدکنندگان داخلی حمایت می‌کند.

با وجود ظرفیت‌های تولیدی فراوان در صنعت داروسازی ایران، معبودی بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق برای استفاده از مزایای صادرات تأکید کرد. در حال حاضر، صنعت داروسازی ایران با چالش‌های بسیاری روبرو است و یکی از مهم‌ترین چالش‌ها رقابت با محصولات دارویی وارداتی از کشورهای مختلف است. با این حال، داروهای تولیدی ایران به لحاظ قیمت با داروهای اروپایی و از نظر کیفیت با داروهای هندی رقابت‌پذیر هستند.

گسترش صادرات دارو نه تنها برای پایتخت، بلکه برای کل اقتصاد کشور مهم است. رئیس سازمان غذا و دارو، توجه به دانش صادرات را ضروری اعلام کرده است. همچنین، برای مقابله با چالش‌های صادرات دارو، معبودی پیشنهاد کرده است که در کنار رعایت الزامات رگولاتوری کشورهای مقصد، با استفاده از روش‌های جدید تولید و همچنین نوآوری‌های صنعتی، امکان کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت را مهیا کنند.

صادرات دارو در سال گذشته به رشد چشمگیری دست یافته است. میزان صادرات داروهای ایران به حدود ۸۴ میلیون دلار رسیده است که نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد نشان می‌دهد. علاوه بر این، داروهای ایرانی به بیش از ۴۰ کشور صادر شده‌اند و عمان، عراق، روسیه، افغانستان، امارات متحده عربی و تاجیکستان از مهم‌ترین مقاصد این صادرات هستند.

در این مقال، از رشد چشمگیر صادرات دارو و نقش احتمالی صادرات در اقتصاد ایران با تحلیلی كامل یاد شده است.