صنعت دخانیات در ایران: چالشها و راههای پیشرو
صنعت دخانیات، از لحاظ اقتصادی و از منظر صنعت، به یکی از önemliترین بخشهای اقتصادی تبدیل شده است. اما این صنعت نه تنها صرفاً منافع اقتصادی به ارمغان میآورد، بلکه آسیبهای زیادی را نیز به جامعه و سلامت افراد وارد میکند.
به گزارش سلامت نیوز، براساس برآوردهای موجود، صنعت جهانی دخانیات در سال ۲۰۲۳ صنعتی پرسود با درآمد معادل ۹۴۱ میلیارد دلار و رشد متوسط سالانه ۲.۵درصد بود که سهم تولید سیگار از آن درحدود ۸۳۵ میلیارد دلار است. ایران نیز در این صنعت فعالیت میکند. با این حال، صنعت دخانیات در ایران صنعتی انحصاری است که شش شرکت اصلی بیش از ۸۰ درصد بازار را در اختیار دارند.
این صنعت، در کنار آثار اقتصادی، اثرات منفی دیگری را نیز بر جسم و روح انسانها دارد. بخش عمدهای از ساکنان ایران نیز مصرفکننده محصولات دخانی هستند. همانطور که در محتوا وجود دارد، ساختار این صنعت ریشهدار و تاریخی در ایران و ایرانشناسی میباشد، نظام هشداردهنده این صنعت در ایران، سعی در کاهش سلطههای شرکتهای بینالمللی را بشمار میهد. متأسفانه باتوجه به منافع شخصی بعضی از دولتمردان، مسائل امنیتی ارتباطی جهان آزاد و اقتصاد آن مساله ای نیست که مشکل ایران باشد با این حال میتوان از بدو بررسی گریزی براین موضوع برایی وارد کرد و در مورد الزام آنها بحث کرد.
نکته آخر اینست که صنایعداری در ازای زمامریزی به جهانیان در صنایع دولتی مقایسـه داشته محک محاکمه شرکتها را سخت کرده ودولت باید خود را برای هر جنایتی، سرپیچی از laws المللی، آن هم هماره درموضوعی که کشورهای متعدد را وَص ملاقات میکند، محکوم کند.