**جنگ با بیماری وبا در خوزستان: نکات مهم برای مقابله با افزایش شیوع بیماری**
با آغاز فصل بهار، خوزستان با خطر بیماری وبا مواجه شده است. وبا بیماریای است که با شیوع ناگهانی افزایش مییابد و در کشورهای گرمسیری و آبوهوای مرطوب به ویژه در فصل بهار و پاییز رخ میدهد. سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خوزستان، مهرداد شریفی، در این باره اظهار داشت: اگرچه سال گذشته به دلیل مداخلات مناسب همکاران بهداشت، موردی از بروز وبا در خوزستان گزارش نشد، اما این فصل از هرچیزی که منجر به افزایش شیوع بیماریهای اسهالی شود باید در اولویت توجه قرار گیرد.
**عوامل افزایش شیوع بیماری**
لیست عوامل موثر در افزایش شیوع بیماریهای اسهالی در فصل بهار زیاد است. شریفی نیز در این زمینه خاطرنشان کرد که تردد مرزی زیاد خوزستان با کشورهای همسایه، شور بودن خاک خوزستان، رشد و تکثیر بهتر عامل بیماری وبا در شورهزار، رطوبت زیاد هوا، دفع نشدن صحیح فاضلاب، وجود جویهای روباز، شکستگیهای متعدد در لولههای توزیع آب و توزیع آب توسط برخی دوره گردان به صورت غیراستاندارد از مهمترین این عوامل هستند.
**افزایش سواد سلامت و خودمراقبتی**
در مبارزه با وبا، عوامل انسانی نیز دست به دست هم متصل میشوند. شریفی خاطرنشان کرد که از نظر علمی هم این بیماری بومی خوزستان است. بنابراین شورا برای مبارزه با آن برنامههای تیمی و بهداشتی در کار دارد. همسو با هم بودن برترین ابزار برای مبارزه با بیماریهای اجتماعی است. در این راستا، آهکپاشی جویهای روباز، برخورد با عرضهکنندگان مواد غذایی دورهگرد و تامین و ارتقای کیفیت آب آشامیدنی سالم از سوی حکومت در دستور کار است. این برنامههایی که در آن اقدام به آموزش لازم به کارکنان و مردم میشود و سواد سلامت متولیان امر هم ارتقا مییابد، آینده را امیدوارانه تلقی میکنند.
**نکاتی برای خود و دیگران**
در این مبارزه افراد باید با کمال درایت اقدام کنند. اولین اصل همواره توجه به شستوشوی دستهاست. شریفی خاطرنشان کرد: افراد باید قبل از مصرف غذا و پس از استفاده از سرویس بهداشتی دستهای خود را به مدت ۳۰ ثانیه با آب و صابون شستوشو دهند. از مصرف آب مشکوک یا آبی که منبع آن دقیق مشخص نیست، پرهیز شود و در صورت نیاز، آب ابتدا جوشانده و سپس مصرف شود.