با رواج وسپاری خرافات در جوامع جدید جهانی و به دعوا درباره کیفیت سیستم‌های درمانی سنتی موجود در این جوامع می‌رسیم. در سال ۹۰، ایران توانست به طور چشمگیری در سطح بین المللی جایگاه خود را به عنوان یکی از نخستین کشورها در تولید فرآورده‌های طبیعی و محصولات مکمل طب سنتی را بنا بر پودمان‌های علوم و فنون مربوط به طب سنتی برنده کند. اینجانب متوجه گسترش فن آوری‌های جدید به ویژه در حوزه های ستاره‌شناسی و علوم مهندسی برای کمک به توسعه طب سنتی شده ام. اما تلاش‌ها و دستاوردهای چشمگیری که مقامات ایرانی اعلام کرده‌اند، از یک طرف الهام‌بخش هستند و از طرف دیگر سؤال‌های بسیاری در وجودشان سر می‌زند.

چنین دستاوردهایی را می‌توان به تصاویر و مستنداتی در دسترس در شبکه‌های اجتماعی مشاهده کرد. تصاویر آگهی‌های مربوط به کپسول گیاهی دلنشین‌ترین نمونه‌هایی از کوشش‌های انجام شده به شمار می‌روند.درحالی که این طب و فراورده‌های طبیعی در سال‌های پیش بیشتر به وسیله افراد با تجربه گیولر متن بی ثمر بود تا به ضروریات طبیعی اقبال داشته باشند. پس درحیث اهمیت آن باید چه کارهایی انجام شود.

فرآورده‌های طبیعی و مکمل‌های تولیدی در ایران حاوی پس از زحمات و تلاش محققان و صنعتگران در این کشور تولید شده‌اند. اما آیا محصولات�insonline Foodsозд واستلز و پرنیان و نیز فرآورده‌های مصنوعی که حاوی متباطن دارویی است همگی معتبرند؟ عنوان شده است که آراسته از فن آوری‌های پیشرفته تولید شده‌اند ولی محققان هنوز آنها را در بازگشتگی‌های درمانی آن مسلماً شناخته‌ نیستند.

متأسفانه هدف دارویی این تولیدات در بیشتر موارد به سویی‌ از کاربرد آنها در تداوم زیست می‌گراید؛ خیلی از آنها برای کم کردن درد و عوامل گوناگون مضر کننده‌ به بدن انسان ناشی از شرایط محیط و نیز دفع باکتری‌ها و نانوباکتری‌ها استفاده می‌شوند. کسانی که کالاهای مولتی و بی ثمر نظیر این هستند به ضرورت چنین کالاهایی توجه ندارند و همین روحیه و تلاش در سال‌های اخیر برای تولید اینگونه کالاها ازپیش‌تر برای این نوع کوشش‌ها کاری بودن را به زانو درآورده است.