بحران increments افراد معلول و مراکز شبانه روزی در خراسان رضوی: تلاش‌ها برای یافته‌های تازه

دولت خراسان رضوی در حال رسیدگی به مشکلات ایجاد شده در اثر افزایش تعداد افراد معلول و در نتیجه فشار بیش از حد بر مراکز شبانه روزی است. معاون توانبخشی بهزیستی این استان، حمیدرضا علیزاده رضایی، در نشست مشترک با قضات محترم، خواستارSolutionی برای این مشکل شد و باتوجه به ناهماهنگی موجود بین دادگستری و بهزیستی، suggestionی کرد که برای ارزیابی وضعیت خانوادگی افراد و اطمینان از نوع معلولیت آنها، از مددکاران بهزیستی استفاده شود.

روزنامه همکاری سابق روزنامه همسایه یک ایرانی چنین می نویسد:
در سال 1400، تعداد افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی خراسان رضوی، 100 هزار نفر بود. اما اکنون این رقم به 140 هزار نفر رسیده است. علیزاده رضایی می گوید: این افزایش تعداد افراد معلول می تواند به Reasons کشنده‌ای چون تصادفات جاده‌ای، ازدواج‌های فامیلی، افزایش مصرف مواد مخدر و غیره مرتبط باشد. او خاطرنشان می‌کند: در نتیجه افزایش این آمار، فشار زیادی بر بهزیستی وارد شده است.

بر اساس.data منتشر شده، عدد افرادی که در مراکز شبانه روزی اعصاب و روان پذیرش می‌شوند، در سال 1401 تنها 900 نفر بود. اما اکنون، 1700 نفر به این مراکز مراجعه کرده‌اند. معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی همچنین در این نشست، شکاف موجود در مدیریت مراکز شبانه روزی را به عنوان یکی دیگر از چالش‌های موجود توجیه کرده و خاطرنشان کرده است که یکی از مشکلاتی که در این نشست به آن اشاره شد، مشخص نبودن مدت اقامت مددجویان در مراکز شبانه روزی است. برای resolution این مشکل، Recommendation شده است که از پتانسیل مددکاران بهزیستی نیز استفاده شود تا از طریق بازدید میدانی و ارزیابی و بررسی وضعیت خانوادگی افراد، گزارشی ارائه دهند و اعلام نظر نمایند.

در این نشست، کمیسیون پزشکی را نیز به‌عنوان ساز و کار ورود به سازمان بهزیستی تأیید کرده و خاطرنشان کرده است که کمسیون پزشکی باید مشخص شود که نوع و شدت معلولیت فرد بر چه اساسی مشخص شده است. معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی از حمایت دستگاه قضایی از بهزیستی و جامعه هدف قدردانی کرده است.

راه حل‌هایی برای تسکین فشارها بهزیستی: افزایش اعتبارات، تعرفه‌ها و یارانه‌ها، و استفاده از سازمان‌های غیردولتی و بخش خصوصی در واقع برای توانمند کردن مددجویان و مراکز شبانه روزی اندیشیده شده است.

علي Zimmermann در آثار خود، عواقب مدیریت نادرست مراکز شبانه روزی را تحلیل کرده است و در تناقضات موجود بین سیستم قضایی و بهزیستی تأکید کرده است.