**جلسه اولین شورای برنامه ریزی سلامت دهان و دندان: نیاز به هماهنگی و بهبود شیوههای آموزشی و مدیریتی**
در روز جمعه، جلسه اولین شورای برنامه ریزی سلامت دهان و دندان با حضور وزیر بهداشت، معاونان و مدیران وزارت بهداشت و اعضای شورا برگزار شد. در این جلسه، وزیر بهداشت، محمدرضا ظفرقندی، مشکلات و مسائل حوزه سلامت دهان و دندان را کلید کرد و به تفصیل اظهار کرد که بخش مهمی از این مشکلات در حوزه اختیارات وزارت بهداشت و بخشی دیگر نیازمند تعامل با سایر دستگاههاست.
وی افزود: برای حل بخشی از این مشکلات، نیاز است کمیته جایابی نیروهای سلامت دهان و دندان بر اساس آیین نامهای مشخص، تشکیل شود تا توزیع نیروها که توسط معاونتهای مختلف وزارت بهداشت انجام میشود، با هماهنگی این معاونتها مورد ساماندهی قرار گیرد. همچنین، نیروهای مختلف به ویژه متعهدین سهمیه عدالت آموزشی، به کار گرفته شوند.
امیررضا رکن، مشاور وزیر بهداشت در امور دندانپزشکی و رئیس شورای برنامه ریزی سلامت دهان و دندان نیز در این جلسه اظهار کرد: شاخص DMFT (شاخص تعداد دندانهای پوسیده، کشیده شده و پر شده) کودکان کمتر از ۱۲ سال در ایران نامناسب و ۱.۸۴ است که ۸۰ درصد آن، پوسیده است. بر اساس اهداف برنامه هفتم توسعه این شاخص باید به ۱.۴ برسد. متاسفانه، ۱۵ درصد از مردم ایران اصلا مسواک نمیزنند و تحت هیچ عنوانی تا قبل از درد و یا آبسه، به دندانپزشک مراجعه نمیکنند.
رکن همچنین، بر افزایش بهره وری امکانات دندانپزشکی در بخشهای مختلف دولتی تاکید کرد و گفت: سهم بیمهها در پرداخت هزینههای دندانپزشکی ناچیز است و این سازمانها به تعهدات خودشان عمل نمیکنند. با توجه به رتبه دوم هزینههای دندانپزشکی در پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت، افزایش بهره وری امکانات دندانپزشکی در بخشهای مختلف دولتی ضروری است.
مشاور وزیر بهداشت در امور دندانپزشکی از فعالیت ۴۸ دانشکده دندانپزشکی در کشور خبر داد و گفت: افزایش بی رویه و غیرکارشناسی تعداد دانشجویان در دو سه سال اخیر آسیبهای زیادی به آموزش وارد کرده و کمبودهای شدیدی در تجهیزات آموزشی دندانپزشکی وجود دارد. از جمله، در حال حاضر علاوه بر فضای فیزیکی، حداقل ۲۲۰۰ یونیت دندانپزشکی در دانشکدهها مورد نیاز است.
در این جلسه، دستاوردهای دولتی و راههای جلوگیری از شیوع بیماریهای دهان و دندان و همچنین شیوههای عملیاتی برای رسیدن به اهداف برنامه هفتم توسعه در این زمینه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.اهمیت جلسه مشروح در خرداد ۱۴۰۴، در ارتباط با اهمیت توجه به همه جهات مربوط به سلامت دهان و دندان، مخصوصا توجه و نقش ویژهى محل زندگى و بستر محیطی و مراکز آموزشی و تربیتی از جمله مدارس در این باره با آثار تحلیلی و تفضیلى ارائه نشده است. برای همین ما امیدواریم با بیان و ساختار متن مطرح شده این دانش را به اشتراک بگذاریم تا جنبه های عمومى نیز مثل کل و یک بوده و اگر چه در شعارسال این جمع بندی ها منتشر شده است.
**بهترین پیشنهاد**
بی شک یک پیشنهاد از متخصصین حوزه سلامت به مسائل جاری این حوزه میتواند باشد که اصلاح پوشش وسیعترینِ بخشِ اختصاصی تحت عنوان Medicare (بیمه درمانی) ضروری باشد که در حوضه عاملین آگهی زد (اشتهسازان) مقوله نسبتا مرتبط وجود دارد.
**سوال تاملبرانگیز**
همچنین اگر شما بعضی از پاسخهای اخیر محمدرضا ظفرقندی و امیررضا رکن را کامل دانستید و هیچ شکتی در خودتان ایجاد نکرد ما نیز به دروغ تحمل نداریم که اعلام را می سازیم. تزایل این اظهارات را می توان در همین زمان بسیار اهمیت بخشید و با فرمول بندی سوالات اصیل برای همان سخنان برگراهید و ببینید در چه زمانی با کی در چه جا روبوتیکگایه کمیستان (خطاهای موضوعات و مصداقات آشکار و جهل هدفمند) دارند.
دقت همه ما ببخشد اگر این بنده دوستان لطفیان نباشیم چه کسی نصیحت بهتر را به شیوه سرمیاردی would