**سریال «رویای ریحانه» از نگاهی تازه به فرزندآوری و سیاستهای جمعیتی میآغازد**
سریال «رویای ریحانه»، که در حال تولید است، به داستانی فراگیر در حوزه فرزندآوری میپردازد و با هدف تبیین مفاد سند تحول سازمان صداوسیما و سیاستهای جمعیتی کشور، به یک تجربه فضای رسانهای تبدیل میشود. کارگردانی این سریال را گروهی از کارگردانان جوان مرکز سیمرغ صداوسیما برعهده دارند و شامل 26 قسمت خواهد بود.
در این سریال، تلاش سه زن جوان برای افزایش زایمانها در یک زایشگاه وقفی، که در آستانه تعطیلی قرار دارد، مرکز اصلی داستان قرار میگیرد. کارگردانان سریال سعی کردهاند این داستانی را بنویسند که روایت آن در یک زایشگاه وقفی شکل میگیرد و شخصیتهای اصلی را با محوریت سوژههای واقعی از خانوادههای اصیل ایرانی خلق کنند.
تصویربرداری این سریال از بهمنماه سال گذشته در بیمارستان بعثت تهران آغاز شده و تا خردادماه امسال ادامه خواهد داشت. با توجه به içeriات این سریال، بازیگران بسیاری در این سریال حضور دارند، از جمله مریم کاویانی، رابعه اسکویی، مهلقا مینوشزاد، رضا توکلی، نیلوفر شهیدی، مینانوروزی، صحرا اسداللهی، ماشاالله وروایی، هانیه غلامی، بهار نوحیان، وحید مبصری، میلاد خزایی، مجتبی واشیان، حسنی قبادی، زهرا باقرلو، علی غفاری و علی هاشمی.
همچنین، در هر قسمت، بازیگران مهمان از مناطق و گویشهای مختلف کشور و چهرههایی از سینما و تلویزیون از جمله سیاوش چراغیپور، علی اوسیوند، حشمت آرمیده، پانتهآ کیقبادیو سعیده عرب ایفای نقش میکنند. این سریال با تلاش برای افزایش فرزندآوری در یک زایشگاه وقفی، به یک گفتمان اساسی و مهم در این عرصه میپردازد.
از مهمترین روندهای جهانی یا منطقهای در حوزه فرزندآوری میتوان به اینها اشاره کرد:
1. **تلاش برای افزایش نرخ زادآوری**: در جوامع مختلف، تلاش برای افزایش نرخ زادآوری، بر سر زبانها میافتد. از طرفی باید دور از هر بحث قومیتی و در کنار سیاستهای جمعیتی هر کشور به تلاش برای افزایش زادآوری پرداخت.
2. **جذب مشارکت مردان در فرزندآوری**: طرفداران افزایش نرخ زادآوری با این مهم در تعامل هستند که بدون مشارکت مردان در فرزندآوری و کاهش نرخ اوولاسی، اهداف افزایش نرخ زادآوری از حد متوقع میکاست. چرا که بازیگران اصلی در زندگی برای تولید نسل نو به دست یکدیگر سپرده شدهاند.
3. **انتخاب استراتژی صحیح فرزندآوری**: استراتژی فرزندآوری هر خانواده مهم میباشد؛ بهطوریکه برخی خانوادهها استراتژی دو فرزند بودن را انتخاب کردهاند تا به تفوق نسل جدید در اقتصاد و آموزش بپردازند. از طرفی برخی خانوادهها برای شکلگیری نسل نو به شیوه سنتی یعنی داشتن چند فرزند به والدین سپرده شدهاند.
4. **بررسی سامانههای فرزندآوری**: سیاستگذاران امروزه بر تلاش برای بالا بردن نرخ زادآوری اندیشیدهاند. از طرفی سیاستگذاران برای کاستن از نرخ زادآوری در kraje، شيوه اكنون استراتژي بسيار گران و جاهلی را به کار بردهاند!
5. **تعامل بین نرخ زادآوری و رشد اقتصادی**: این موضوع نیز به تحمیلی بزرگ اجتماعی برای روی کار آمدن نسل جدید تغییر ميرسد. بدین مناسبت، سیاستگذاران خود را با استخوانNING در شد آشنا میکنند؛ افزون بر این کسانی که روش ها و فن بدون جهت فرزندآوری را تشویق میکنند.