در صدر روزنامه‌های امروز، خبر می‌شود که نازیلا یوسفی، یکی از مقامات سازمان غذا و دارو، در هنگام دعوت برای توضیح در مورد آخرین وضعیت فهرست دارویی کشور، اعلام کرد که چهار داروی جدید در این فهرست اضافه شده است. این داروها برای درمان ریفلاکس مقاوم به درمان، اختلالات جنسی، سرطان و بیماری پیوند علیه میزبان (GVHD) است. در میان این چهار دارو، سه مورد از درخواست تولیدکنندگان داخلی در ایران بوده است و پس از طی مراحل تحقیق و توسعه توسط شرکت‌های داروسازی ایرانی Recommended شده است.

در این مورد، ایمنا می‌گوید که یوسفی اشاره کرد که این داروها علاوه بر دارا بودن تأییدیه‌های بین‌المللی، مزیت‌های ویژه‌ای در حوزه درمانی برای نظام سلامت ایران دارند و با قیمت هزینه اثربخش در فهرست دارویی کشور قرار گرفته‌اند. این داروها در آینده نزدیک توسط تولیدکنندگان یا واردکنندگان مربوطه وارد بازار خواهند شد.

در پانصد و بیست و دومین جلسه کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور، چهار داروی جدید با کاربردهای مختلف مصوب شدند. این داروها طبق گزارش های رسمی سازمان غذا و دارو در این کشور اضافه شده اند. ایمنا می‌گوید که این داروها علاوه بر دارا بودن تأییدیه‌های بین‌المللی، مزیت‌های ویژه‌ای در حوزه درمانی برای نظام سلامت ایران دارند و با قیمت هزینه اثربخش در فهرست دارویی کشور قرار گرفته‌اند.

در این ارتباط باید گفت که قرار بر این است که این داروها در آینده نزدیک وارد بازار شوند. همچنین، بین نوعی از داروها و مندرجات آنها یک تفاوتی غیر قابل جبرانی نیست.

ائنا می‌گوید که یوسفی با اشاره به بررسی درخواست دو دارو برای تغییر سطح دسترسی، یک مورد را به فهرست عمومی منتقل کرد اما با تغییر سطح دسترسی برای دوم آن، موافقت نشد. ایمنا می‌گوید که فهرست به‌روز شده دارویی کشور از طریق سامانه IR.C قابل مشاهده است و اطلاعات مربوط به جلسات کارگروه در تارنمای رسمی سازمان غذا و دارو در دسترس قرار دارد.

بطور کلی در کشور ما با رشد علم و فناوری نقش هر چه بیشتر دارو در زندگی مردم حضور پیدا می‌کند. در جهان، به عنوان یکی از ارکان سلامت مردم، اما هرچه بیشتری با مسائل گوناگون زیست محیطی یا اقتصادی برای این行业 ما مواجه می‌گردیم، مردم باید با دانش و آگاهی بالاتری از کارکرد داروها آشنا باشند.

به طور کلی برخی از این داروها از نقطه نظر دانش فنی چگونه در ایران fabricated شدند. اگر طرفدارش داروی خود را دارد، من چگونه در جامعه‌ای که بجز یک نمونه‌های تجاری، حتی بسیاری از داروهای مورد نیاز ما هم داخلی نداریم، بتوانم در داخل به صورت دولتی در اختیار مردم قرار بدم؟

این ترکیب از نقد و نیزی راجع به این بخش از دارو در آینده، اگر هم برای برطرف کردن این رنج، بتوانیم جواب این سؤالات را پیدا کنیم باید وضع کنونی economy داخلی کشور را بیشتر به یک چارچوب برای معنی و مکان و زمان دارو اضافه کرد.