بازنگری قیمت داروها با خودکار بودن و حذف فرآیند مکاتبه، مروج شفافیت و عدالت در صنعت داروسازی
در هفتههای گذشته، رسانههای درون شبکه سازمان غذا و دارو به بیان برخی نگرانیهای فراوان این سازمان در خصوص نقض حقوق و استحضار قانونی شرکتهای داروسازی و دامپزشکی اشاره کردند. بازنگری جدید سیاست قیمتگذاری داروها به صورت کاملا خودکار، تجلی تلاشهای این سازمان برای عدالت و شفافیت در این صنعت است. ازجمله معروفترین حسن این سیاست این است که شرکتها دیگر هیچ درخواستی برای تغییر قیمت داروهایشان ننویسند.
در سالهای گذشته، بسیاری از شرکتهای داروسازی و دامپزشکی تنها برای داروهای پرفروش و کلیدی خود درخواست تغییر قیمت را ثبت میکردند، در حالیکه داروهای قدیمی و زیانده محروم از درخواستهای مکتوب بودن، از چرخه تولید خارج میشدند. این نوع سیاستگذاری حتی مضر به صنعت داروسازی نیز مینمود، زیرا ضربالشکر شرکتها فقط برای داروهای درخشانی که داروی زشت را ملامت میکنند، به قرارداد تغییر میدادند.
سازمان غذا و دارو تصمیم گرفتهاست تا این نظام قیمتگذاری را بر مبنای محتوای قانونی و انسانی تنها با تکیه بر شاخصهای اقتصادی و فنی ساماندهی کند. اندیشمندان اقتصادی معتقدند این نوع سیاستگذاری میتواند یکی از موضوعات مهم بحث در اوایل دهههای صد و نود باشد. حال اینکه تکیه این سازمان بر شاخصهای اقتصادی همانند نرخ ارز مصرفی، میزان تولید، فناوری ساخت و ارزش ایجاد شده برای بیمار این نوع سیاستگذاری را تبدیل به یک نوآوری در خور توجه کرده است.
همانطور که از سوی بسیاری از مقامات دولتی پیگیری شدهاست تا از شبکههای اجتماعی فاصله گرفته شود، این دسته از مقامات میبایست با همکاری شبکههای در مالکیت دولت در خصوص افزایش شبکههای اجتماعی برای مشارکت در مسایل دوران قبل دقت کند. از این گذشته در مواردی که بابت کاندیدایی داشته باشند کاندیدایی خود را رسمی کنند. مجریان دستورهای مقامات دولتی در این حوزه باید با اشتیاق منظم شدهباشد.
بنابر این میتوان گفت با فعالیت این سامانه جدید، شفافیت در قیمتگذاری، عدالت و نیز همکاری کاملی بین شرکتها و اداره دارو برقرار خواهد شد و بسا که از این استراتژی کمکهای مردمی را در بهبود ارتباط برقرار کنند.