کرملین می‌گوید کناره‌گیری ارمنستان از سازمان پیمان امنیت جمعی تازه‌ترین «اقدام ضد روسی» است که غرب پشت آن قرار دارد.

در همین راستا، مسکو روز چهارشنبه تصمیم نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان برای شرکت نکردن در نشست سران سازمان پیمان امنیت جمعی به رهبری روسیه را آخرین اقدام ضد روسی این کشور قلمداد کرد که توسط غرب سازماندهی شده است.

روابط روسیه و ارمنستان، که پیش‌تر متحدان سنتی برای یکدیگر بودند، در ماه های اخیر و به دنبال تحولات قفقاز که با تسلط کامل جمهوری آذربایجان بر منطقه قره‌باغ کوهستانی همراه شد به تیرگی گرائید.

ایروان که پس از حملات ارتش جمهوری آذربایجان از بی‌تفاوتی مسکو به عنوان میانجی پیمان آتش‌بس در قره‌باغ به شدت خشمگین بود به تدریج شراکت با روسیه برایش رنگ باخت و تلاش کرد تقویت روابط با غرب را جایگزین همکاری راهبری با مسکو کند.

تصرف قره‌باغ کوهستانی توسط جمهوری آذربایجان در سپتامبر گذشته بی‌شک موتور محرک این تغییر رویکرد از سوی ایروان نسبت به مسکو بود.

تقریباً تمام ۱۲۰ هزار سکنه ارمنی‌تبار قره‌باغ کوهستانی ، به رغم حضور صلح‌بانان روس در منطقه پس از استیلای ارتش جمهوری آذربایجان، از خانه و کاشانه خود آواره شدند.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در گفتگو با خبرنگاران مدعی شد که امتناع پاشینیان از شرکت در اجلاس سازمان پیمان امنیت جمعی آخرین مورد از «مجموعه رویدادهای اخیر» است.

وی تاکید کرد: «بدیهی است که غرب پشت این ماجرا است. غرب که نقشه‌هایش در اوکراین شکست خورده، اکنون ارمنستان را اجیر کرده و سعی دارد این کشور را از روسیه جدا کند.»

خبرگزاری دولتی ارمنستان روز چهارشنبه بخشی از اظهارات نیکول پاشینیان در پارلمان این کشور را منعکس کرد که در آن تاکید شده بود سازمان پیمان امنیت جمعی بارها در حفاظت از منافع ارمنستان شکست خورده است.

آقای پاشینیان سپس یادآور شد که ارمنستان به دنبال تنوع بخشی به ترتیبات امنیتی خود است، اما هنوز در خصوص خروج یا ماندن در سازمان پیمان امنیت جمعی تصمیمی اتخاذ نکرده است.

این در حالیست که به گزارش اسپوتنیک، ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه معتقد است ایروان میخواهد ضمن حفظ رویکرد «غیردوستانه در حوزه امنیت» از منافع اقتصادی مشارکت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا بهره‌مند شود و بدین ترتیب «همزمان روی دو صندلی بنشیند.»

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید


source