حفظ سلامت مادران و نوزادان، اساس نگاه آینده‌پسندانه به توسعه است. در سال ۲۰۲۵، دنیا روز جهانی بهداشت را به‌عنوان فرصتی برای توجه ویژه به این موضوع جشن می‌گیرد. شعار今年 “شروع سلامتی، آینده روشن” نه فقط به نقش حیاتی مادران در ایجاد جوامع بهنجار تأکید می‌کند، بلکه انتظار دارد تا بدون فوت وقت، اقدامات لازم برای کاهش مرگ و میرهای قابل پیشگیری در این گروه‌های حساس انجام شود.

یک مشکل عبوری خود را که نمی‌شود نادیده گرفت، مرگ و میر مادران و نوزادان است. به گزارش ایسنا، حتی با این حال که نقش مهم مادران و نوزادان در تعیین پیشرانه آینده جوامع، مهم تلقی می‌شود، اما آمار نگران‌کننده‌ای در این زمینه وجود دارد. هریک از سال‌ها، نزدیک به سهصد هزار زن به‌جای برقراری زندگی با اوالدین محضری، جان خود را از دست می‌دهند و هریک از ماه‌ها، دو میلیون نوزاد در ماه اول زندگی دنیا را به پایان می‌رسانند.همچنین، از هر سنی که نوزاد در دنیا شود، سقط جنین که ضروری نیست بسیار زیاد می‌شود. در مجموع این یعنی، هر ۷ ثانیه، در همین زمینه، یک مرگ قابل پیشگیری به ثبت می‌رسد. گرچه لازم نیست این آمار‌ها همین‌طور ادامه یابد.در عالم حال گقت جامعه جهانی در تلاش برای حذف حقیقت پرخطر زندگی مادران و نوزادان است.میخواهند برای تغییر آن در کشوری بهتر توفیق یابند. در جامعه جهانی، قانونمندی و تلاش برای درمان آن با آسیب‌های پیش‌فرض، بروی سیستم‌های مراقبت‌ها و درمان به ثمر تبدیل شده است.

امسال هم مثل سال‌های گذشته، نقشی دارد که نقش آن امسال مهم‌تر از گذشته می‌شود. اگر نظام‌ها به‌صورت متحولانه آمادگی پیدا کنند، برای مادران و نوزادان بهتر عمل می‌کنند. از جمله، این نقاط مهم با این روندی متعلق به سلامت مادران و نوزادان است. سوال اینجاست که چطور از این روندی استفاده کنیم؟ کشورهای بین‌المللی باید بتوانند مراقبت‌های بهتر بر روی زنان و نوزادان سامان دهند. دخالت سیاسی در آن‌هایی که با حق مادر بی اعتنا هستند، خطای بزرگی به‌شمار می‌رود. برای حل یک مشکل از وجود مشکل دیگر هیچ فایده‌ای ندارد. باید با اشتیاق بتوانیم سیستم را ساماندهیم. اوّلین شتاب‌دهنده، تحقیق و راه‌حل‌های جدید خواهند بود.