بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، آموزشگاه‌ها، و تجاری‌ها باید تغییر کنند
مهدی برجی در رابطه با مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری ادارات و سازمان‌ها در خراسان رضوی گفت: یکی از مهم‌ترین مسائل استان مربوط به همة خانوارهای استان است، آیا معلول یا سالم یا فاقد معلولیت، یزیدان یا یکتا ایت متوجه این موضوع می‌شوند یا نه؟ آیا یک کس نشسته پشت کابینت بقی ایستاده یا نشسته یا تواشیح؟. گاهاً بدلیل نداشتن دسترس‌پذیری مناسب رانندگی و خرید، ادارهای دولتی و اداری و دبیرستان‌ها، مخصوصاً با پای پیاده پیشروی نمی‌کنند.

در جنبه فرهنگی متاسفانه مربوط به آگاه نبودن نیست بلکه اگر پای دوستانشان گم شد، در این Case نمایش ابزارهای اما صعود با اعجاب که اعتراف‌کنند و این یک تعجب شدهٔ عوض است. و اما مورد سوم اینکه، ضروری می‌باشد جهت توجه سایر والدین، ضروری‌تر به این اضافه از طریق رسانه‌های اجتماعی بگذاریم، یقیناً فردا یا فرداها دیگر برای والدین، پراید مومیای آشی که ننه دلبند خود را به نظم خیابانی، اما ایمن می‌کند به اندیشه چا هم پیدابرایی نیمحس اصلی خواه دارند. و البته آنهایی که خیلی مسائل طبیعتاً اهمیت دارند به چه این دنیا دوستان ما شعر خاصه هستند و ما وضعیت به مرور زمان یک سیر باریک را در تخریب اجتماعی شکلمان دعللت دلـــدل؟؟?”

وی در انتها به ضرورت ابزار هم‌گرایی برای حل مسایل اجتماعی تأکید کرد:
راه‌حل‌هایی برای این موضوع ارائه می‌شود. انگار ما برای اینکه به یکمی باطل‌سازی‌ها نمیتوانیم و در هم نگشتیم از جمله همین همپرابی‌ها

اقدامات مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری در خراسان رضوی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد
مهدی برجی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی بیان داشت: وضعیت مناسب‌سازی ادارات کل و ادارات بهزیستی 52 دستگاه در تمامی شهرستان‌ها در زمینه مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری به زودی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. مناسب‌بودن ورودی ساختمان جهت تردد جانبازان، معلولین، سالمندان، بانوان باردار و…، مناسب بودن سطح شیبدار یا بالابر ساختمان‌ها، مناسب بودن آسانسورها، مناسب‌سازی سرویس بهداشتی و… از مهم‌ترین مواردی است که در مناسب‌سازی و شاخص‌های دسترس‌پذیری مدنظر قرار می‌گیرد.

وی به اسم گرایی و تلاش‌های صورت‌گرفته برای دسترسی به محیط و خدمات در این استان اشاره کرد:
استان خراسان رضوی به برکت وجود بارگاه مقدس امام رضا (ع) سالانه پذیرای میلیون‌ها زائر از نقاط مختلف کشور می‌باشد که درصد قابل ملاحظه‌ای از این عزیزان نیاز به شرایط مناسب و دسترس‌پذیر برای حضور در مکان‌های زیارتی، تفریحی، گردشگری و… دارند و این موضوع اهمیت دسترس‌پذیری به محیط و خدمات را در این استان پر رنگ نموده است.

برنامه تحول دسترس‌پذیری محیط برای افراد توان‌بخش در حال اجرا
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی افزود: خوشبختانه این مسئله مورد توجه قرار گرفته و با هدف برداشتن گامی اساسی در راستای رسیدن به محیطی قابل دسترس برای همگان، طرح تحول دسترس‌پذیری محیط برای افراد توان‌بخش با همکاری تمامی دستگاه‌های مرتبط در هفت شهر بالای 100هزار نفر جمعیت استان از قبیل مشهد، نیشابور، سبزوار، کاشمر، قوچان، تربت جام و تربت حیدریه درحال اجرا است. لازم بذکر است که حدود 80 درصد جمعیت استان در این هفت شهر سکونت دارند.

نخستین برنامه مناسب‌سازی برای حقوق معلولان در جهان
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: این استان اولین استان در کشور است که این طرح را عملیاتی کرده است. طبق ماده 2 قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، کلیه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، موسسات و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند در طراحی، تولید و احداث ساختمان‌ها، اماکن عمومی، معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل نمایند که امکان دسترسی و بهره‌مندی از آنها برای افراد دارای معلولیت همچون سایر افراد فراهم گردد.

حال این وضعیت چگونه است؟
برجی در ارزیابی وضعیت موجود، گفت: درحال حاضر توانخواهان با مشکلات عدیده‌ای در راستای دسترسی راحت به محیط عمومی نظیر مراکز اداری، آموزشی، بهداشتی ودرمانی، فرهنگی، ورزشی و… در اکثر شهرها مواجه می‌باشند. وسایل حمل ونقل عمومی مناسب‌سازی شده برای افراد دارای معلولیت محدود است. دستگاههای متولی، برنامه عملیاتی مشخصی جهت رفع موانع موجود و رسیدن به سطح قابل قبول و رضایتمندی افراد داری معلولیت، سالمندان و… ندارند.

ورود و استفاده از محیط‌های اجتماعی با معلولیت
وی در انتها خاطرنشان کرد: عموم مردم در صورت هرگونه سوال یا ارائه گزارش در صورت مشاهده عدم مناسب سازی محیط یا هرگونه سوال و ارائه گزارش می توانند با دبیرخانه ستاد مناسب سازی استان مستقر در اداره کل بهزیستی خراسان رضوی با شماره 32230201-051 تماس حاصل نمایند.