بر اساس یک مطالعه جدید، داشتن روحیه مثبت می‌تواند در افزایش اثربخشی واکسن‌ها مانند واکسن کووید-۱۹ به طور قابل توجهی تاثیر بگذارد. این موضوع نشان می‌دهد که عوامل روان‌شناختی مانند استرس و روحیه می‌توانند بر پاسخ ایمنی بدن و در نتیجه اثر بخشی واکسن‌ها تاثیرگذار باشند.

این یافته ها می‌تواند یک فرصت بزرگ برای توسعه درمان های جدید باشد که با هدف بهبود روحیه افراد پیش از تزریق واکسن طراحی شوند تا پاسخ ایمنی بدن را تقویت کنند. در این زمینه، استفاده از واکسن های آران‌ای پیام‌رسان مانند واکسن کووید-۱۹ که ماده ژنتیکی را وارد بدن می‌کنند تا سلول‌ها دستور تولید پروتئینی خاص را بدهند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

پژوهش های گذشته نشان داده‌اند که عوامل روان‌شناختی مانند استرس می‌توانند با کاهش اثربخشی واکسن‌ها به ویژه در بزرگسالان مسن‌تر، مرتبط باشند. اما در دوران همه‌گیری، شواهدی وجود داشت که نشان می‌داد واکسن‌های آران‌ای پیام‌رسان نسبت به واکسن‌های سنتی‌تر، محافظت بیشتری ارائه می‌دهند.

با این‌حال، این سوال مطرح می‌شود که آیا این واکسن‌ها هم بعد از برتری‌هایشان، می‌توانند از عوامل روان‌شناختی تاثیر پذیرفته باشند یا خیر؟ این نخستین‌ بار است که این ارتباط‌ها در زمینه واکسن‌های آران‌ای پیام‌رسان بررسی شده‌اند.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که افرادی که مثبت‌ترین روحیه را گزارش کرده بودند، سطح پادتن ۱۶ درصد بیشتر از افرادی که پایین‌ترین سطح مثبت‌نگری را داشتند، داشتند. همچنین، میزان پادتن در افراد دچار افسردگی متوسط، ۱۸ درصد کمتر از کسانی بود که هیچ نشانه‌ای از افسردگی نداشتند.

این یافته‌ها با ارائه برخی از بهترین شواهدی که تاکنون به دست آمده است، نشان می‌دهند که عوامل روان‌شناختی با واکنش بدن به واکسن آران‌ای پیام‌رسان مرتبط اند. این آثار خفیف اما قابل‌توجه هستند، زیرا ما این ارتباط‌ها را در واکسن‌هایی می‌بینیم که در غیر این‌ صورت بسیار موثرند، به‌ویژه در جوانان که معمولا واکنش خوبی به واکسن‌ها نشان می‌دهند.

پژوهشگران پیشنهاد می‌کنند که این یافته‌ها بر ضرورت درک این مسئله تاکید دارند که این آثار چگونه رخ می‌دهند و چگونه می‌توانیم درمان‌های جدیدی برای بهینه‌سازی روحیه افراد هنگام تزریق واکسن طراحی کنیم تا اطمینان حاصل شود که واکسن‌ها به بهترین شکل ممکن عمل می‌کنند.

انسانها باید تشویق شوند که برای Shots خود آماده شوند. واکسن یکی از مهم‌ترین تدابیر بهداشتی محسوب می‌شود که تاکنون ایجاد شده است و چنان که پژوهش‌ها نشان می‌دهند، واکسن‌ها در هر دقیقه جان شش نفر را در جهان نجات می‌دهند.