یک تحقیق اخیر از سوی پلیس مبارزه با مواد مخدر نشان می‌دهد که در مدت کوتاهی پس از آغاز طرح نوروزی پلیس، بیش از ۲۱ هزار معتاد متجاهر در سراسر کشور جمع‌آوری شده‌اند. این اقدامات به‌طور کلی با هدف ارتقای امنیت شهروندان انجام شده و بخشی از مبارزه پلیس علیه خرده‌فروشان مواد مخدر و مخالفان نظم و امنیت می‌باشد.

بر اساس این گزارش، پلیس مبارزه با مواد مخدر با بهره‌گیری از منابع درون و برون سازمانی، در تلاش است تا امنیت شهروندان را افزایش دهد و مخالفان نظم و امنیت را با پاسخ قاطع روبرو کند. در این تلاش‌ها، یکی از اولویت‌های پلیس مبارزه با مواد مخدر برقراری امنیت در سطح معابر شهرها است. به گزارش خبرگزاری سلامت، پلیس در این مدت ناهزار و ۹۷۷ معتاد متجاهر و خرده فروش مواد مخدر را جمع‌آوری کرده و به مراجع قانونی ارجاع داده‌اند.

از نظر ایرج کاکاوند، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر، مبارزه با این مشکل، نیازمند مشارکت همگانی است. از این رو، او از شهروندان درخواست کرده تا همچون گذشته با پلیس همکاری کنند و هرگونه موارد مشکوک را از طریق مرکز فوریت‌های پلیسی، ۱۱۰، گزارش دهند.

با پیشرفت‌های تکنولوژی و افزایش فعالیت‌های پلیس در این زمینه، شناسایی و برخورد با خرده فروشان مواد مخدر و معتادان متجاهر درشهرها، در سال‌های اخیر، در لیست اولویت‌های پلیس قرار گرفته است. در این راستا، می‌توان به اقدامات پلیس در سراسر کشور اشاره کرد که بر پایش و نظارت بر خرده فروشان و معتادان متجاهر تمرکز دارد.

با این وجود، مبارزه با مواد مخدر یک چالش بزرگ و پیچیده است که نیازمند همکاری همه ساله ساکنین و انواع نهادها است. به بیان دیگر، این چالش بیش از آنکه صرفاً مربوط به پلیس باشد، مربوط به همه مردم و نهادهای جامعه است. اساساً نیازمند همکاری جمعی و بومی برای حل کردن آن است.

خوشبختانه، پلیس در سراسر کشور تلاش کرده است تا با شناسایی و برخورد با خرده فروشان و معتادان متجاهر، سطح امنیت شهروندان را افزایش دهد. با توجه به اینکه این مشکل از چندساله پیش، یک نگرانی برای شهروندان بوده است، وجود این طرح نوروزی پلیس، شاره‌ای از تلاش پلیس برای برقراری امنیت بیشتر است.

در نهایت، با وجود تلاش‌های پلیس، شور و اشتیاق شهروندان در این زمینه، مبارزه با مواد مخدر همچنان یک چالش بزرگ در روابط اجتماعی است. از این رو، تعامل بیشتر شهروندان با پلیس و تلاش برای همکاری با مقامات قانونی، برای به حداکثر رساندن موفقیت‌های پلیس در مبارزه با مواد مخدر، ضروری است.

با این وجود، همواره سؤال عنوان می‌شود که در این مبارزه، چه باید بکیم؟ آیا راه‌حل‌های قضایی، بهبود شرایط اقتصادی، یا البته، ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی، موفق خواهند بود؟ یا شاید باید در فضاهای رسانه‌ای و همچنین کلیه تلاش‌های پلیس برای اطلاع‌رسانی، به‌ویژه در رسانه‌های مجازی، مجبور شویم با واقعیت خود مواجه شوم؟ بدون شک، فقط با اندیشه و اقدام همگانی می‌توانیم از این چالش پیروز بشویم.

با گستردگی گسترش فعالیت‌های خرده فروشان مواد مخدر، شناسایی چالش‌های آن، و تلاش‌های پلیس برای مبارزه با این مشکل، می‌توانیم برای جامعه‌ای safer و همراه‌تر در آینده، تلاش کنیم. با امید به‌وجود آمدن یک اجتماع دوستانه و امن، نیازمند دادن همکاری بخش بیشتری از مردم به پلیس و تلاش برای برقراری یک اجتماع با نشاط، از طریق مبارزه با مواد مخدر، می‌توانیم یک تحول احتمالی، در نظم اجتماعی به وجود آوریم.