**چرا پس از غذا خوردن میوه، بهسلامت‌تان لطمه می‌زند؟**

بسیاری از ما یک عادت رایج را برای رژیم غذایی خود دارد: خوردن میوه پس از غذا. در این مطلب می‌خواهیم به چالش مهمی که میوه بعد از غذا می‌تواند بر سلامت‌تان وارد کند، اشاره کنیم. مصرف میوه بعد از غذا نه تنها هضم غذا را مختل نمی‌کند، بلکه بر سلامت کلی‌تان نیز تأثیر منفی می‌گذارد.

**این روندها را اجتناب کنید**

یکی از چالش‌های اصلی در افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها در کنار سایر وعده‌های غذایی است. به عنوان مثال، یک موز حاوی حدود ۲۰ گرم کربوهیدرات است. در حالی که دو عدد موز به ۴۰ گرم کربوهیدرات می‌رسد. مصرف موز پس از وعده‌های غذایی پر کربوهیدرات می‌تواند منجر به بار کربوهیدرات بیش از حد شود. عمده غذای ما ایرانی‌ها به ویژه در وعده ظهر برنج است. برنج عمدتا حاوی کربوهیدرات است و مصرف میوه بعد از یک وعده غذایی برنج دار می‌تواند بار کلی گلیسمی را بالا ببرد و به طور بالقوه بر سطح قند خون تأثیر بگذارد.

یکی دیگر از چالش‌های مهم در مورد میوه، افزایش مولکول‌های قابل تخمیر، معروف به «فدمپ» است که در بسیاری از میوه‌ها مانند سیب و گلابی یافت می‌شود. هضم میوه‌ها بسیار سریعتر از سایر مواد غذایی است. اما وقتی با وعده‌های غذایی سنگین‌تر همراه می‌شوند، برای مدت طولانی‌تری در روده باقی می‌مانند و به طور بالقوه تخمیر می‌شوند و باعث نفخ می‌شوند. هنگامی که این میوه‌ها بعد از غذا مصرف می‌شوند، به ویژه وعده‌های غذایی که حاوی لوبیا یا عدس زیاد مانند آش رشته و سایر انواع آش‌های دیگر باشند، این قندهای قابل تخمیر میوه‌ها می‌توانند منجر به گاز و نفخ شوند. میکروبیوم روده این مولکول‌ها را تخمیر کرده و در نتیجه برای برخی افراد ناراحتی ایجاد می‌کند.

**افسانه کاهش وزن**

این تصور غلط وجود دارد که خوردن میوه بعد از غذا به کاهش وزن کمک می‌کند. با این حال، هر غذایی، از جمله میوه‌ها، کالری دارد. اگر میوه‌ها در کنار یک وعده غذایی کامل مصرف شوند، بدون اینکه فواید مورد نظر را داشته باشند، به سادگی کالری اضافی نصیب بدن می‌کنند. در نتیجه، شما باید تلاش بیشتری برای سوزاندن کالری انجام دهید.

**میوه‌ خورده باید با غذا‌ها ترکیب شود**

اگر به خوبی با غذاها ترکیب شوند، میوه‌ها همراه با وعده‌های غذایی یا بعد از غذا نیز می‌توانند فوایدی داشته باشند. به عنوان مثال، مصرف پرتقال همراه با وعده‌های غذایی می‌تواند جذب آهن را به دلیل محتوای بالای ویتامین C افزایش دهد. علاوه بر این، جفت کردن میوه‌هایی با شاخص گلیسمی بالا، مانند موز، با یک وعده غذایی می‌تواند افزایش قند خون را تعدیل کند. به طور مشابه، گنجاندن یک موز کوچک در کنار یک وعده غذایی ممکن است افزایش قند خون را تعدیل کند و برای کسانی که مقاومت به انسولین یا سلامت پوست را مدیریت می‌کنند مفید باشد.

**میوه به‌عنوان میان‌وعده‌های مستقل**

اما انتخاب میوه‌ها به‌عنوان میان‌وعده‌های مستقل به جای افزودنی‌های بعد از غذا، به سیستم گوارش شما اجازه می‌دهد تا عملکرد مطلوبی داشته باشد و در عین حال از دریافت کالری غیر ضروری و ناراحتی‌های گوارشی اجتناب کنید.

**چرا باید از این چالش‌ها اجتناب کنید؟**

اجتناب از این چالش‌ها ضروری است زیرا آنها می‌توانند:

– بر سلامت کلی‌تان تأثیر منفی بگذارند
– در سلامت پوست، مو و موثر بر سلامتی شما تأثیر بگذارند
– منجر به ناراحتی‌های گوارشی و متعاقباً ایجاد شرایط دیگری مانند سیروز و… شوند.

**راه‌حل**

اگر می‌خواهید از این چالش‌ها اجتناب کنید، حتما قبل از غذا یک وعده‌های کوچک داشته باشید. همچنین می‌توانید با تجویز پزشک، ویتامین‌های مورد نیاز را به غذا اضافه کنید. در عین حال، برای بهبود سلامت کلی، امروزه هویت غذاهای سنتی ما نیز نیاز به تجدید نظر دارد.