روغنهای گیاهی در برابر کره علامت باران هستند. یک新的Pagination نیویورکپست اخیراً نتیجه یک مطالعه بزرگ را به بازار عرضه کرده است که نشان میدهد استفاده از روغنهای گیاهی به جایش کره، میتواند خطر مرگ زودرس را تا 17 درصد کاهش دهد. این مدرک تازه است، اما محققان در مدت بیش از 200هزار بزرگسال مواجه شدهاند، آنجا است که مصرف روزانه کره، و افزایش مرگ و میر، ارتباط داستانی برقرار شده است.
نتایج این مرور مجله JAMA Internal Medicine را در اختیار داشت و چندین مطالعات دیگر هم نشان میدهد که استفاده از روغنهای گیاهی برای سلامت، به ویژه برای سلامت قلب و عروق، مفید است. استفانی شیف، یک متخصص تغذیه در بیمارستان Northwell Health گفت: «کره کلسترول LDL را در بدن افزایش میدهد که میتواند شریانها را مسدود کند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد.»
کره حاوی چربیهای اشباع شده است که معمولاً در دمای معمولی جامد هستند و در بسیاری از غذاها وجود دارند. روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون و روغن آووکادو از چربیهای تک غیراشباع برخوردارند که با کاهش خطر بیماریهای قلبی مرتبط هستند. علاوه بر این، آنها اسیدهای چرب امگا 3 ضد التهابی دارند. شیف میگوید: «من از روغن زیتون برای سس سالاد، تفت دادن غذاها و گاهی در پختوپز استفاده میکنم. این روغن فنولهای گیاهی دارد که مانند آنتیاکسیدان عمل میکنند و خطر بیماریهای مزمن را کاهش میدهند.»
روغن آووکادو سرشار از آنتیاکسیدان و بیطعم است و درمقابل دمای بالا مقاوم است. Shiff توصیه میکند که فقط از روغنهای زیتون و آووکادو تصفیهنشده استفاده شود که سالمترند و بیش از روغنهای فراوریشده و تصفیهشده ویتامین و مواد معدنی دارند. Sheff همچنین از مردم میخواهد که نسبت بالای چربی امگا 6 به امگا 3 را در روغن دانهها ملاک قرار دهند و روغنهای موجود در غذاها را قطع کنند.