درون_Dbهر ماه رمضان، به عنوان ماه مبارک و ارزشمند برای مسلمانان، ما در تلاش برای رمز گشایی این آداب و رسوم هستیم. در این مقاله می‌خواهیم به یکی از مهم‌ترین سنت‌های ما در ماه رمضان، یعنی خوردن خرما بعد از افطار، بپردازیم و از نظر علمی و سنت دینی به چرایی اهمیت خوردن خرما بعد از افطار بپردازیم.

سنت های دینی ما نشان می دهد که رسول خدا قبل از نماز افطار خود را با خرمای رسیده خورده است. با این وجود، خوردن خرما فقط به خاطر سنت دینی ما نیست، بلکه همة علل علمی آن نیز در جهت همین تاکید است. خرما به عنوان منبعی غنی از فیبر، پتاسیم و کلسیم، نه تنها طعم دلپذیر دارد، بلکه یک ذخیره غذایی کاملاً مورد نیاز در هنگام افطار است.

ما ایرانی‌ها خرما را در افطار کردن با چای شیرین، سبزیجات، آش‌های گوناگون، نان و پنیر و گردو با هم ترکیب می‌کنیم. اما سوال اینجاست که چرا خوردن خرما به ما مسلمانان اهمیت می‌دهد؟

اعم از اینکه دین ما به ما پیشنهاد می‌کند که خرما را بخوریم، یا اینکه علل علمی آن نشان می‌دهد که کمبود مواد مغذی در هنگام روزه داری سر جدی است، افراد می‌توانند با خوردن خرما به مسائل گوناگون کمک کنند. اما سوال اینجاست که اگر بین خرما در هوای گرم یا طعم دلپذیر آن و سایر خوراکی‌های پرچرب مواجه هستیم، معضل چیست؟