روندهای بحرانی در زمینه بهداشت مواد غذایی به ویژه در ماه رمضان
در ماه رمضان، مصرف برخی از مواد غذایی افزایش مییابد و به همین دلیل، شرایط بهداشتی سلامتی افراد مهمتر میشود. ایوب بیگی، رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت، بر اهمیت نظارت بهداشتی بر مواد غذایی تأکید کرد و از مردم خواست تا از خرید این اقلام از دستفروشان و مکانهای غیرمعتبر خودداری کنند.
کیفیت روغن و ظروف مناسب برای مواد غذایی
بیگی تاکید کرد که مهمترین نکته در تهیه برخی از غذاها مانند زولبیا و بامیه، استفاده از روغنهای با کیفیت است. اگر این روغنها دارای ذرات سوخته یا تغییر رنگ باشند، افراد در معرض موادChemical Jagi آنها قرار میگیرند و از مشکلات بهداشتی رنج میبرند. بنابراین، از خرید روغنهای با کیفیت کمترین Risk را انتخاب کنید. علاوه بر این، به کیفیت ظروف بستهبندی نیز توجه داشته باشید. اگر در خانه قسمتی از مواد غذایی را Cook میکنید، از ظروف آلومینیومی یا گیاهی استفاده کنید تا به محیط داغ، اثرات خوشایندتری را داشته باشید.
اصول صحیح نگهداری مواد غذایی
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت میگوید که غذاهای پختهشده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط بمانند. اگر قصد نگهداری آنها دارید، باید در دمای کمتر از ۵ درجه سانتیگراد در یخچال یا بالای ۶۰ درجه سانتیگراد در گرمکن قرار گیرند. هر چند که ممکن است این کار کمی مشکل باشد، اما خوب است که به شرایط سالم توصیه میکند.
سالمسازی میوهها و سبزیجات
بیگی میگوید که برای پیشگیری از بیماریهای میکروبی و انگلی، از مواد گندزدای دارای مجوز بهداشتی مطابق دستورالعملها استفاده کنید. برای گندزدایی میوهها و سبزیجات از آب الهار آب میزنید.
توجه به برچسب مواد غذایی
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت میگوید که برچسب مواد غذایی باید شامل پروانه بهداشتی، تاریخ تولید و انقضا و سلامت بستهبندی باشد. از خرید مواد غذایی بستهبندیشده با برچسب کامل پرهیز کنید.
توصیههایی برای خرید خرما
بیگی هشدار میدهد که خرما نباید علائم فساد یا بوی ترششدگی داشته باشد و حتما باید قبل از مصرف بهخوبی شسته شود.
گزارش تخلفات بهداشتی
وی در پایان از مردم خواست که در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی مانند عدم رعایت اصول بهداشت فردی، محیطی یا عرضه مواد غذایی تاریخ گذشته، موضوع را از طریق سامانه شکایات مردمی ۱۹۰ گزارش دهند تا مورد پیگیری و بررسی قرار گیرد.