طریح تغذیه در روزه‌داری به چه دلایل ایجاد می‌شود؟
دکتر سپیده دولتی کارشناس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت می‌گوید: یکی از دلایل تشنگی در روزه‌داری، مصرف غذاهایی است همچون کتلت، کوکو، الویه، کباب کوبیده، کالباس و سوسیس و غذاهای سرخ شده به دلیل نمک و چربی بالا.
وی افزود: دلیل دیگر، دریافت کم فیبر است؛ سبزیجات و سالاد منبع بسیار خوب فیبر هستند و توصیه می‌شود در وعده سحر حتما سبزیجات به صورت خام یا بخار پز مصرف شوند.
دولتی می‌گوید: برخی از نوشیدنی‌ها مثل مصرف زیاد چای یا قهوه به دلیل مدر بودن و دفع زیاد آب، نوشابه‌های گازدار و شربت‌های مختلف شیرین به دلیل قند زیاد و دوغ به دلیل نمک زیاد می‌توانند به تشنگی منجر شوند.
او تاکید کرد: در این زمینه مصرف مواد غذایی حاوی قند مثل انواع شیرینی، زولبیا و بامیه و انواع حلوا نیز به دلیل قند زیاد می‌تواند در فرد روزه‌دار ایجاد تشنگی کند.
وی افزود: همچنین مصرف برخی داروها منجر به افزایش میزان ادرار در فرد می‌شود و برای تامین آب مورد نیاز بدن حتما همه افراد به خصوص روزه‌داران در فاصله بین افطار تا سحر آب زیاد حدود ۶ تا ۸ لیوان آب مصرف کنند.