به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، غلات، دانه‌های گیاهی هستند که غلات کامل و سبوس‌دار از تمام اجزای دانه‌ها به دست می‌آیند. در مقابل، غلات تصفیه‌شده که در محصولات سفید مانند برنج سفید، ماکارونی و نان سفید یافت می‌شوند، بخش‌هایی از دانه‌ها را از دست داده‌اند. غلات کامل به دلیل حفظ مواد مغذی و فیبر در مقایسه با غلات تصفیه‌شده، ارزش غذایی بالاتری دارند. نمونه‌هایی از این غلات شامل برنج قهوه‌ای، ماکارونی سبوس‌دار، جو دوسر و نان سبوس‌دار است.

فیبر نوعی کربوهیدرات است که به راحتی تجزیه نمی‌شود و در غذاهای گیاهی مانند میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل یافت می‌شود. تحقیقات متعدد نشان داده‌اند که فیبر موجود در غلات سبوس‌دار، نسبت به فیبر سایر مواد غذایی مانند میوه‌ها و سبزیجات، تأثیر بیشتری در کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد.

یک رژیم غذایی پرفیبر به دلیل افزایش تعداد و حجم دفع مدفوع، زمان تماس مواد شیمیایی مضر با روده را کاهش می‌دهد. همچنین تولید بوتیرات توسط باکتری‌های روده هنگام هضم فیبر به سلامت سلول‌های روده کمک می‌کند. افزون بر این، فیبر به حفظ وزن سالم کمک کرده و با ایجاد احساس سیری طولانی‌مدت، خطر ابتلا به سرطان روده و دیگر انواع سرطان‌ها را کاهش می‌دهد.

طبق اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، مصرف غذاهای پرفیبر به عنوان بخشی از رژیم غذایی متعادل و سالم ضروری است. برای افزایش مصرف فیبر و غلات سبوس‌دار، می‌توان از روش‌هایی چون جایگزینی نان و ماکارونی سفید با انواع سبوس‌دار، شروع روز با صبحانه‌ای پر از فیبر، و استفاده از حبوبات به جای گوشت در وعده‌های غذایی بهره برد.

همچنین، میوه‌ها و سبزیجات را در هر وعده غذایی بگنجانید و برای دریافت حداکثر فیبر، پوست سبزیجاتی مانند سیب‌زمینی و هویج را حفظ کنید. به طور کلی، توصیه می‌شود بزرگسالان روزانه ۳۰ گرم فیبر مصرف کنند تا از فواید سلامت آن بهره‌مند شوند.

source