به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(طبنا)،این همدلی و روح مشارکت اجتماعی در ایران با اهدای خون به بالا ترین حد تجلی رسیده است چندان که اهدای خون صد در صد داوطلبانه و بدون چشمداشت در کشورمان مثال زدنی و به اذعان سازمان جهانی بهداشت الگویی برای دیگر کشورها است.
چنین روح مشارکت و همدلی برخاسته از روزهای پر شور انقلاب و حماسه آفرینی های ۸ سال دفاع مقدس است که به فرهنگی نهادینه و میراثی با ارزش از نسل های گذشته و فرزندان انقلاب و جنگ بدل شده و از آنان نیز به فرزندانشان رسیده است.
امروز گرچه بسیاری از اهداکنندگان دهه های پیشین در آستانه باز نشستگی از اهدای خون قرار گرفته اند، اما فرزندان این نسل ایثارگر پرچمداران جدید نجات و شعور اجتماعی خواهند بود.
با هدف ترویج این فرهنگ نجات بخش سازمان انتقال خون پویش های بسیاری را طراحی و اجرا کرده و برنامه های زیادی را با همکاری سایر سازمانها و وزارتخانه ها به انجام رسانده و در دست اجرا دارد.
پویش «چون نجات انسان شعور ماست» نیز یکی از همین برنامه ها است که سازمان انتقال خون ایران با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در طول مسیر راهپیمایی 22 بهمن در سراسر کشور راهاندازی کرده است تا هموطنان با یاد همدلی بی بدیلی که در سالهای انقلاب با یکدیگر داشتند از بیماران نیازمند به خون حمایت کنند و باری دیگر سطح بالای شعور اجتماعی و روحیه نجات بخشی را جلوه گر شوند.. در این برنامه اهداکنندگان در طول مراسم بزرگداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی با مراجعه به تیمهای سیار مستقر در مسیر راهپیمایی در اکثر شهرها، حمایت خود را از بیماران نیازمند به خون اعلام خواهند کرد.چنین پویش هایی خصوصاً در فصل زمستان و برودت هوا که بیماری های فصلی نیز عامل بازدارنده ای برای اهدای خون به شمار می رود، می تواند به تامین ذخایر خون و رفع نیاز دائمی بیماران به این ماده حیاتی کمک کند.
هم اکنون سازمان انتقال خون با مدیریت ذخایر خونی کشور، موفق به تأمین نزدیک به 100 درصد نیاز خون و فرآورده در بیمارستانها شده است اما نیاز مستمر و فزاینده بیماران عزم ملی و فرهنگی همگانی برای اهدای خون می طلبد.
source