به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل، دکتر سیدجواد حسینی صبح امروز در مراسم گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی که در محل این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: بیش از هرچیز در این ایام باید به ارزشهای موجبه انقلاب اندیشید و اینکه چگونه میتوان تداوم پایدار عزتمندانه انقلاب را نظاره کرد؟ تمام مطالعات نشان میدهد که علل موجبه انقلاب علل مبقیه انقلاب نیز است؛ انقلاب اسلامی، انقلاب همهگیر بود و همه در پیدایی و بروز این انقلاب نقش داشتند.
وی با استناد به پژوهش انجامشده در خصوص شعارهای انقلاب اسلامی، افزود: در جامعهشناسی انقلاب گفته میشود که علل موجبه انقلاب را بیش و پیش از هرچیز در شعارهای بطن انقلاب جستجو کنید. نتیجه این تحلیل محتوا این بوده که محوریترین شعار انقلاب اسلامی که میتوان آن را به لحاظ محتوایی علتالعلل موجبه انقلاب اسلامی دانست، شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی، بوده است. نتیجه دوم پژوهش به لحاظ روششناختی بوده است؛ اینکه انقلاب اسلامی با چه روش و مدلی ایجاد شد؟ یک نتیجه این بوده که انقلاب اسلامی کمترین میزان خشم را در درون خود داشته است و در سریعترین زمان ممکن به لحاظ شروع تظاهرات خیابانی به پیروزی انقلاب رسیده است. یکی از دلایل آن، مشارکت فراگیر از سوی همه گروهها بوده است. لذا هر حرکتی که به هر دلیلی برای مشارکت مردم ممنوعیت و محدودیت ایجاد کند، با علت موجبه انقلاب در تناقض است.
رییس سازمان بهزیستی کشور معتقد است که اگر سازمان حدود ۲۰ هزار موسسه و تشکل با مشارکت مردم ایجاد کرده، گامی در جهت تدوام درست انقلاب گذاشته است. در این تحلیل محتوا آمده که ۸۶.۵ درصد شعارهای موجبه انقلاب، ماهیت فرهنگی داشتهاند. در حوزه امنیت، کارمان درخشان بوده است، در حوزه سیاست خارجی انقلاب اسلامی تا حدود زیادی موفق بوده، اما در حوزه اقتصاد و فرهنگ آنطور که شایسته بوده دستاورد چندانی نبوده است.
حسینی با بیان اینکه در نظام حکمرانی و سیاستگذاری حکومت اسلامی بر مبنای آموزههای قرآن باید به دلیل روشن، کتاب و منطق و فرهنگ و مشارکت مردم توجه کنیم، افزود: این آموزهها، علتهای موجبه انقلاب هستند و همینها میتوانند علت مبقیه انقلاب هم باشند. در نتیجه، اگر بخواهیم به لحاظ محتوایی، استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی داشته باشیم، به لحاظ روششناختی راهی جز اینکه بر فرهنگ و ابزارهای فرهنگی و مشارکت مردم تاکید کنیم، نداریم.
وی تاکید کرد: مردم دلشان با این انقلاب است و در تمام سختیها هم این را نشان دادهاند. مسئولان باید این علاقه مردم را با عمل خوب به منصه ظهور برسانند و این وظیفه ماست، در این زمینه مهمترین مسئله کارآمدی است.
وی در همین راستا تاکید کرد که باید مشارکت مردم، نگاه فرهنگی و توجه به کارآمدی و استقلال و آزادی و جمهوریت نظام را مدنظر قرار دهیم.