سیدرضا موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اقدامات انجام شده توسط دامپزشکی استان اصفهان به‌منظور پیشگیری از بیماری تب مالت اظهار کرد: استان اصفهان با دارا بودن حدود ۴۵۰ هزار رأس دام سنگین و دو میلیون و ۷۰۰ هزار رأس دام سبک، از نظر تعداد دام سنگین در رتبه اول کشور قرار دارد و یکی از قطب‌های پرورش دام و طیور و تولید فراورده‌های خام دامی باکیفیت صادراتی در کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: تب مالت یکی از مهم‌ترین بیماری‌های عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان است و عامل این بیماری، گونه‌های مختلف بروسلا است و تماس مستقیم با بافت‌های حیوانی آلوده، مصرف شیر غیرپاستوریزه و نجوشیده و فراورده‌های لبنی حاصل از آن، از شایع‌ترین راه‌های انتقال این بیماری به شمار می‌رود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در راستای اجرای برنامه ملی کنترل و پیشگیری از بیماری بروسلوز دامی (تب مالت) در ۱۰ ماه سال ۱۴۰۳، اقدامات مختلفی انجام داده است که از جمله این اقدامات می‌توان به پایش سرمی ۲۱۳ هزار و ۲۵۱ مورد نمونه‌برداری از دام سنگین اشاره کرد.

موسوی ادامه داد: در همین راستا و بر اساس برنامه‌های ملی، در سال جاری ۸۲ هزار و ۳۷۶ رأس گوساله و ۸۵ هزار و ۹۶۲ رأس گاو شیری و ۴۰۴ هزار و ۱۹ رأس بز و بزغاله واکسینه شدند و روی ۴۶ نمونه سقط جنین مربوط به دام مشکوک به تب مالت، آزمایش‌های لازم انجام و ضمن جداسازی موارد مثبت، با همکاری دامداران نسبت به حذف آنها اقدام شده است.

وی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود شهروندان به‌منظور پیشگیری از ابتلاء به بیماری تب مالت، از مصرف شیر و لبنیات غیرپاستوریزه و فله‌ای خودداری و فراورده‌های لبنی مورد نیاز خود را از مراکز مجاز تهیه کنند.

source