شبکه خبری سی ان ان اعلام کرد: دیوان عالی آمریکا روز جمعه حکم داد که ممنوعیت بحثبرانگیز تیک تاک ممکن است آخر هفته جاری میلادی اجرایی شود و درخواست تجدیدنظر از این برنامه محبوب را که ادعا میکرد این ممنوعیت متمم اول را نقض میکند، رد کرد.
کاخ سفید نیز روز جمعه اعلام کرد که تیک تاک باید در دسترس آمریکاییها باقی بماند، اما زمانبندی حکم دیوان عالی درباره ممنوعیت این رسانه اجتماعی به این معنی است که سرنوشت این برنامه باید به دست دولت دونالد ترامپ بیفتد.
کاخ سفید در بیانیه ای گفت: «تیک تاک باید در دسترس آمریکایی ها باقی بماند، اما صرفاً تحت مالکیت آمریکا باشد که نگرانی های امنیت ملی را که کنگره در تدوین این قانون شناسایی کرده است، برطرف کند».
کاخ سفید ادامه داد: “با توجه به زمان بندی، این دولت به رسمیت می شناسد که اقدامات برای اجرای قانون صرفاً باید در اختیار دولت بعدی قرار گیرد که روز دوشنبه شروع به کار می کند.”
پیش از این، وزارت دادگستری آمریکا به عنوان بخشی از استدلال خود برای اجرای قانونی که به تازگی از سوی «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا تصویب شد و ممکن است فعالیت پیام رسان تیک تاک را در آمریکا متوقف کند، مدعی شده بود، این اپلیکیشن رسانه اجتماعی، اطلاعات مربوط به نظرات کاربران آمریکایی را در خصوص مسائل اجتماعی برای مهندسان در چین ارسال می کند.
در گزارشی از این وزارتخانه که به رویت خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز رسیده است، تیک تاک و شرکت مادر آن «بایت دنس» متهم شده اند که سامانه وبسایت داخلی موسوم به «لارک» (Lark) به کارکنان تیک تاک اجازه داده تا اطلاعات حساسی را درباره کاربران آمریکایی در اختیار مهندسان شرکت بایت دنس در چین بگذارند.
در این گزارش ادعا شده که چین با هدایت بایت دنس یا تیک تاک برای استفاده مخفیانه از الگوریتم های این اپلیکیشن می تواند فعالیت های نفوذ غیرقانونی خود را تقویت کرده و تلاش هایش را برای تضعیف اعتماد به دموکراسی و تشدید اختلافات اجتماعی در آمریکا گسترش دهد.
مقامات وزارت دادگستری آمریکا همچنین مدعی شدند که کارکنان تیک تاک و بایت دنس تاکنون در فعالیتی هم دخیل بوده اند که می تواند به تبلیغ درباره ویدئوهایی بپردازد که تعداد مشخصی بازدید کننده دارد؛ موضوعی که به گفته مقامات آمریکایی، می تواند به ابزاری در دست این شرکت برای ایجاد تفرقه تبدیل شود.
این گزارش بخشی از شکایت بزرگتر بین دولت آمریکا و شرکت تیک تاک بر سر لایحه ای است که بایدن آوریل گذشته (فروردین۱۴۰۳) آن را امضا کرد و فعالیت در تیک تاک توسط میلیون ها آمریکایی را منع می کند. با امضای این قانون، شرکت تیک تاک یا باید آن را به اپراتور آمریکایی مستقر در این کشور بفروشد یا فعالیت آن منع می شود. شرکت تیک تاک این لایحه را غیرقانونی می داند.
تصویب این لایحه مورد حمایت دو حزب اصلی آمریکا قرار گرفته و مقامات دولتی و قانونگذاری در این کشور مدعی اند که مقامات چینی ممکن است بایت دنس را مجبور کند تا اطلاعات کاربران آمریکایی را در اختیار بگذارد و یا دیدگاه های آنها را به سمت منافع چین منحرف کند.
source