عوارض راکوتان بر رحم
یکی از نگرانیهای شایع که در خصوص مصرف راکوتان در خانمها وجود دارد، عوارض راکوتان بر پریود است. واقعیت این است که مصرف راکوتان میتواند بر روی چرخه قاعدگی اثر گذاشته و نظم سیکل پریود را بر هم بزند. این عارضه ممکن است در طول دوره درمان، در برخی خانمها مشاهده شود؛ اما گفته میشود که به محض قطع مصرف این دارو، عوارض آن در این خصوص نیز از میان خواهد رفت.
بیشتر بخوانید: تاخیر در پریود نشانه چیست؟
عوارض قرص راکوتان در زنان
برخی شواهد وجود دارند که استفاده از قرص راکوتان میتواند اختلالات جنسی نظیر مواردی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، در خانمها ایجاد کند.
- ناتوانی جنسی و اختلال نعوظ
- کاهش تمایلات جنسی
- خشکی واژن
- اختلالات ارگاسم
نکتهای که در این خصوص باید حتما به آن توجه داشته باشید این است که ممکن است این قبیل عوارض، حتی پس از قطع مصرف دارو، ادامه پیدا کنند.
عوارض قرص راکوتان بر کبد
بر اساس مشاهدات مختلف، گفته میشود که مصرف راکوتان میتواند سطح آنزیمهای کبدی را افزایش داده و به این ترتیب، موجب آسیب به کبد شود؛ چنان که امکان دارد سفیدی چشم و یا رنگ پوست شما متمایل به زرد شود. البته در اغلب مواقع، با قطع مصرف این دارو، این مورد هم برطرف خواهد شد؛ ولی در مواردی نیز ممکن است عوارض ناشی از مصرف قرص راکوتان بر کبد، دائمی باشند.
عوارض قرص راکوتان برای جوش
مصرف راکوتان برای جوش، به همان میزان که میتواند مفید واقع شود، ممکن است عوارضی را نیز در پی داشته باشد. مهمترین عوارض راکوتان برای جوش که باید حتما پیش از مصرف، از آنها آگاهی داشته باشید، عبارتاند از:
- خشکی شدید پوست
- خشکی شدید لبها و پوسته پوسته شدن آنها
- ایجاد ورم در برخی مناطق صورت مانند لبها
- راشهای پوستی
- ایجاد احساس خارش در پوست
- خشکی دهان و گلو
- سردرد
- کمر درد
- دردهای عضلانی
- درد مفاصل
عوارض قرص راکوتان در مردان
برخی گزارش دادهاند که مصرف راکوتان در مردان نیز مانند خانمها میتواند سبب اختلال نعوظ شود؛ اما این موضوع، پشتوانه علمی ندارد. چنانچه در خصوص تاثیری که این دارو میتواند روی میزان اسپرمها، تحرک و یا حتی قدرت باروری آنها داشته باشد، نگران هستید، باید بگوییم که جای هیچ نگرانی نیست و میتوانید با خیال راحت از این دارو استفاده کنید.
عوارض راکوتان بر مو
مصرف راکوتان میتواند عوارضی را نیز برای موها ایجاد کند که البته گفته میشود این عوارض، موقت هستند و پس از قطع مصرف، برطرف خواهند شد. این عوارض موقت، عبارتاند از:
- ریزش مو
- نازک شدن تارهای مو
عوارض راکوتان بر چشم
از جمله اثرات سوئی که مصرف راکوتان ممکن است بر چشمها بگذارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قرمزی چشم
- خارش و سوزش چشمها
- ایجاد تغییرات ناگهانی در بینایی
- کاهش محسوس بینایی در شب
عوارض راکوتان بر کلیه
مصرف راکوتان میتواند دفع ادرار را با مشکلاتی مواجه کند که این یعنی، راکوتان میتواند اثر منفی خود را بر روی کلیه هم بگذارد. به جز اختلالات دفع ادرار، خستگی مفرط نیز میتواند یک نشان از آسیبی باشد که راکوتان به کلیه وارد میکند.
جدیترین عوارض قرص راکوتان
به غیر از مواردی که در بخشهای دیگر به آنها پرداختیم، عوارض بسیار جدیتری هم برای راکوتان در نظر گرفته میشود که در صورت بروز، باید به سرعت، مصرف راکوتان را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید. مهمترین این عوارض عبارتاند از:
- مشاهده کبودیهای بی علت
- خونریزی از بینی
- ابتلا مکرر به عفونت
- احساس ضعف یا سر گیجه
- شدت یافتن احساساتی چون خشم و اضطراب
- هذیان گفتن
- دچار شدن به توهم
- درد شدید در معده
- حالت تهوع
- اسهال
- اسهال خونی
- سردرد مزمن
جمع بندی
در این مطلب از داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی عوارض راکوتان پرداختیم و تمام اثراتی که مصرف این قرص میتواند بر بخشهای گوناگون بدن بگذارد را با شما به اشتراک گذاشتیم. معمولا راکوتان توسط پزشک برای درمان آکنههای سرسخت، تجویز میشود و در ترشح میران سبوم پوست نیز موثر است. آیا شما تجربه استفاده از راکوتان را دارید؟ کدام یک از عوارض عنوان شده در متن برای شما ایجاد شده است؟
source