گردشگری سلامت، رو به رشد‌ترین بخش صنعت گردشگری در جهان است و هر گردشگر سلامت سه برابر یک گردشگر عادی ارز وارد کشور می‌کند. ایران از نظر جاذبه‌های گردشگری طبیعی، جزو ۱۰ کشور برتر جهان است اما از بازار گردشگری سهم کمتری دارد. با صنعتی شدن کشورها و افزایش بیماری‌ها و جراحی‌های زیبایی، بحث گردشگری درمانی به یکی از بخش‌های رشد یافته صنعت گردشگری تبدیل شده است.

انجمن سوابق تهیه شده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشان می‌دهد که این دانشگاه ۷۳ بیمارستان دولتی، نظامی و خصوصی دارد که جمعیتی حدود ۶ میلیون نفر را برای ارائه خدمات درمانی تحت پوشش دارد. ۵۰ مرکز جراحی فوق تخصصی در کشور operations پیوند کبد، کلیه و مجاری ادرار را انجام می‌دهند.

بیمارستان‌های فارس، یزد و گیلان از ظرفیت‌های بالایی در ارائه خدمات پزشکی برخوردار هستند. فقدان سازوکار و تشکیلات لازم برای ارائه خدمات مناسب و جذب گردشگران به مشکل زیادی برخورد کرده است. سؤالات گردشگرانی مانند “کدام بیمارستان در کجاست؟ کدام پزشک می‌تواند او را معالجه کند؟”، گردشگر را سردرگم می‌کند و او را به سمت دیگر می‌کشاند.

استان فارس به عنوان یکی از ستون‌های استوار گردشگری سلامت ایران است. وجود بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مجهز و پزشکان حاذق سبب شده که از دیرباز بسیاری از افراد از کشورهای خارجی و دیگر استان‌ها برای درمان به شیراز مراجعه کنند. استفاده از این ظرفیت تحت عنوان گردشگری سلامت همواره مطرح بوده است.

ضرورت گسترش گردشگری سلامت در ایران را می‌توان این گونه عنوان کرد که به رونق اقتصادی، اشتغال‌زایی، ارتقای سلامت و کیفیت زندگی مردم در کشور کمک می‌کند. هم‌چنین کاهش فساد و اعتیاد و بیکاری و همچنین بهبود کیفیت خواب و غذای شهروندان و ارتقای دانش مردم بهداشت و سلامت و ایجاد ارتباط بین tour’s و صنعت گردشگری و تحصیل و پژوهش در ایران می‌تواند موفقیت‌های این اهداف را افزایش دهد.