به گزارش سلامت نیوز به نقل از شرق، 11 دی‌ماه سال 1401 نامه‌ای به سران سه قوه با امضای همه اعضای شورای شهر نوشته می‌شود. اعضای شورا در این نامه به وضعیت نگران‌کننده هوای پایتخت اشاره می‌کنند و آمار نگران‌کننده مرگ‌ومیرهای ناشی از آلودگی هوا. در این نامه که خطاب به رؤسای قوای سه‌گانه کشور نوشته شده، هشدار داده شده بود: وضعیت آلودگی هوای تهران بحرانی‌تر شده؛ تولید ۶۰ درصد از ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون به وسیله منابع متحرک مانند خودرو و موتورسیکلت است و تجارب موفق دیگر کشورها نشان می‌دهد که غلبه بر این مشکل دور از دسترس نیست و می‌توان با هماهنگی دستگاه‌ها به بهبود اوضاع اقدام کرد. به گونه‌ای که توسعه مترو و حمل‌ونقل پاک، اسقاط خودروهای فرسوده و جایگزینی موتورهای برقی می‌تواند نقش مؤثری در کاهش آلودگی هوا داشته باشد.

در این نامه به مسئله بی‌توجهی ۲۶ دستگاه تأکید و اعلام شده بود اگر همه دستگاه‌ها هماهنگ نباشند، امیدی به بهبود وضعیت هوا نیست. توسعه زیرساخت ناوگان حمل‌ونقل عمومی با تزریق هزار واگن مترو و چهار هزار اتوبوس به تهران، کمک به تسهیل ورود خودرو و موتورهای برقی، برخورد قاطع با خاطیان و ترک فعل دستگاه‌های متولی، درخواست اعضای شورای شهر از سران قوا بود. در این نامه اعضای شورا از مردم تهران بابت استنشاق چنین هوایی عذرخواهی کرده بودند و از سران قوای کشور خواسته بودند که با صدور دستوراتی عاجل به بهبود وضعیت هوای تهران کمک کنند.

بعد از گذشت دو سال در حالی این روزها تنها راهکار نجات از آلودگی هوا وزش باد است که باز هم اعضای شورای شهر درخواست کردند این نامه به‌روزرسانی و دوباره به سران قوا ارسال و نتیجه آن پیگیری شود.

روز گذشته رئیس کمیته حقوقی شورای شهر تهران با بیان اینکه حل مشکل آلودگی هوا تقاضای مردم و ما نماینده‌های مردم است، گفت: تمام ۲۱ عضو شورا آمادگی دارند که در این راستا کمک کنند، چراکه حل آن شدنی است. مهدی اقراریان با اشاره به نامه ارسالی به سرای سه قوه از سوی شورا در سال ۱۴۰۱ درباره آلودگی هوا گفت: تقاضای من این است که پیگیری مجددی در این راستا انجام شود و متناسب با شرایط جدید، تجدید و مجددا ارسال شود. اقراریان به آسیب‌های آلودگی هوا برای کودکان، سالمندان و بیماران اشاره کرد و گفت: باید به صورت تمام‌قد برای حل مشکل آلودگی هوا گام برداریم.

باید در عمل مداخله مؤثر داشته باشیم. مشکل آلودگی هوا تنها محدود به تهران نیست و برخی دیگر از شهرها نیز با این مشکل درگیر هستند. حل این مسئله مورد تقاضای مردم و ما نماینده‌های مردم است. تمام ۲۱ عضو شورا این آمادگی را دارند که کمک کنند و هر ظرفیتی نیاز است، در اختیار بگذارند تا این مشکل برطرف شود؛ چراکه حل آن شدنی است، بنابراین نامه باید مجددا به سه قوه ارسال شود و حتما رؤسای قوا باید در فضای پاسخ‌گویی به مردم، گام مؤثری بردارند. مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، هم در ادامه با بیان اینکه بنده در جلسه گذشته تقاضا کردم که مجددا این نامه پیگیری و به‌روز شود، گفت: تنها نامه به‌عنوان عضو شورا فایده ندارد و باید راه‌حل‌ها را هم ارائه دهیم.

تهران از نظر آلودگی هوا در رأس قرار دارد و باید راهکارهای حل مشکل آلودگی هوا را نیز ارائه دهیم. سازمان بازرسی و دیوان محاسبات هم بررسی‌هایی انجام دادند، اما چون سالانه است، ممکن است به‌روز نباشد. باید این گزارش‌ها هم دریافت و بررسی شود و ما هم راه‌حل‌های مورد نیاز را ارائه دهیم. شورا برای حمل‌ونقل و ترافیک تهران بیشترین همت را به کار گرفته است، به طوری که هم سال گذشته و هم امسال، شورا علاوه بر بودجه پیشنهادی شهرداری ۱۵ هزار میلیارد تومان برای حمل‌ونقل عمومی در نظر گرفته تا بتوان این وسایل را تأمین کرد.

source